Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jaki kubełek do 112 litrów  (Przeczytany 1924 razy)
czatom
Stały użytkownik

« : Luty 06, 2005, 16:51:44 »

Chcę kupic filtr kubełkowy do akwrium 112 litrów. Obsada 6 małych skalarów, 6 kirysków, 6 mieczków, 2 glonojady, samiec bojownika i dwie samice. Z roślin duzo kabomby kilka żabienic, moczarek kanadyjskich i strzałka wodna. zainstalowany dyfuzor do rozprowadzania dwutlenku wegla w akwarium pracuje filtr kaskadow Aquela oraz wewnetrznie który skierowałem aby rozprowadzał z dyfuzora dwutlenek wefla mały wewnętrzny aqua-szot. Zauważyłem że mimo oszczędnego pdawania pokarmów. Oba filtry dość szybko się zanieczyszczają. Jakie filtr proponujecie. Dodam jeszcze że moge go postawic ze wzgledu na brak miejsca na podłodze obok szafki na której stoi akwarium czy bedzie on wówczas działa prawidłowo? Interesuje mnie taki model, który posiada elastyczne węże. Nie mam najmniejszego doswiadczenia z filtrem kubełkowym dlatego tak wiele zadałem pytań :?:

akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK
filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2005, 07:55:44 »

U mnie, a raczej mojego syna akwarium tez 112l pracuje fluval 204. Polecam.

pozdrawiam
asmi
czatom
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2005, 07:59:37 »

jeśli mogę zapytam jeszcze o spsób mocowania rurek doprowadzajacuch i odprowadzajaych wode gdyż posiadam juz pokrywę na zawiasach w zestawie akwaryjnym Aquel i jeśli te rurki są zbyt grube i to wygiecie prawdopodobnie w kształcie u to co sie wiesza na sciance moge miec problem jaka orientacyjnie srednice maja rurki i jak duze jest to załamanie przy U

akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK
filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2005, 09:19:04 »

średnica rurki to około 2cm. w komplecie fluvala powinny być specjalne "klamry" kształtujące rurkę w U. zewnętrzny wymiar tego U to cirka 6-7cm, sama rurka jest tak zreobiona że się nie załamuje.

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: