Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Amano!??!  (Przeczytany 2599 razy)
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« : Luty 20, 2010, 21:50:03 »

WItam!
Nie dawno zakupiłem krewetke Amano - tak mi w sklepie powiedzieli była biała i nie widziałem tego pasku , teraz ma taki pasek , którego wczesniej nie widziałem czy to napewno amano??
Ostatnio chowa się za przyssawka do filtra, na początku jej nie umiałem znaleść , ale przy czyszczeniu filtra wzieło mnie coś , zeby wyczyścić przyssawkę , zdjełem je i odpłyneła.Czy ktoś miał podobne dośw. Krewetka chowa sie przed rybkami?Boi sie ich , chce przejść wylinkę?? Wydaje sie jakby nie umiała wyjść , ale zmienia pozycje?? Jak myślicie , 2 raz mam krewetke .W grudniu wpuściłem 5 małych RC - posłużyły jako żywy pokarm :/ Dlatego kupiłem większą krewetkę.Może brak jej towarzystwa??

O to jej zdjęcia , sorry za jakość , ale na szybko robiłem aparatem kom.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/928e4dc75244b7cc.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d42e5017b0624bbb.html

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2010, 21:58:51 »

Amano mają pasek ale nie tylko Amano. Może to być też np. Babaulti.
A tym że się chowa się nie przejmuj, tak ma być, zwłaszcza na początku. Amano mają to do siebie, że jeżeli nie czują się pewnie np. ze względu na jakiś gatunek ryb, wogóle możesz ich nie widzieć bo siedzą cały czas w ukryciu.
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 22:10:15 »

Dzięki , krewetka ma od 4cm max 5 cm. Zanim ją znalazłem nie przyszło mi do głowy , ze moze tam sie schować i myślałem ze zajeły sie nią 2 brzanki różowe , które chciałem oddac Smiley.Może dodać jej troche kumpli? amano lub innych?? dałyby rade takie 2,-3cm Amanki.Boje się ze brzanki różowe mogą się nimi zainteresować , albo gurami dwuplamiste.W akwarium mam mchy (rózne-na kamieniach, korzeniu)+ gałęzatke na kamieniu , korzeniu i 3 "luzem" między korzeniem.Noi chyba znowu wkomponuje gdzieś tam kokos z meszkiem Smiley.
Narazie pytam wstępnie co z tym towarzystwem , bo wkrótce chce kupic dorosłe rc z allegro i amanki ze sklepu+kilka sztuk atyi gabonesis i zwykłe filtrujące też kilka.

-112l - Ogólne.

Pozdrawiam
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2010, 22:16:14 »

Amano powinny być w grupie.
Brzanek nie miałem ale Gurami raczej krzywdy im nie zrobią, zwłaszcza że już są podrośnięte.
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2010, 22:28:57 »

Wielkie dzięki , bo ryb już więcej nie chce (narazie i tak jest wystarczająco),chcialem krewetki , więc zaczynam ZAKREWETKOWANIE Smiley Pozdrawiam.Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia itd. prosze o wypowiedz.

-112l - Ogólne.

Pozdrawiam
sokrates
Marcin
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2010, 20:51:50 »

Dzięki , krewetka ma od 4cm max 5 cm. Zanim ją znalazłem nie przyszło mi do głowy...

cały czas piszesz KREWETKA - nie powiesz mi że kupiłeś 1 szt? Krewetki to się kupuje x10 :-) że tak powiem prawie na wagę :-) tak jak neonki  i inne stadne.

rybka lubi pływać...
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2010, 08:03:42 »

Co racja to racja, Amano to krewtka karłowata (chociaż duża) i jest zdecydowanie stadna.

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: