Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dylemat: Pawiookie/Channy  (Przeczytany 1655 razy)
Lestos
Nowy
*

« : Luty 03, 2010, 18:49:24 »

Witajcie!
Otóż w tym roku planuję zakładać swój 2 zbiornik otóż będzie to 450l i padło między pawiookimi i channami... Nie mogę się zdecydować co byście polecali i dlaczego?
Pozdrawiam!
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2010, 18:56:08 »

450L zbiornik nie jest taki duży, wg. mnie dla parki pawiookich (i tak będzie przymaławy) lub mniejsze channy.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Lestos
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2010, 19:17:42 »

Otóż rozmawiałem z pewną osobą z forum która hoduje te rybki i powiedziała że jeśli będą jedyne to Channy mogą być:) a na pawiookie 450l parkę to jest z określenia osób ktore hodują tą rybkę iż, bardzo dobrze.
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2010, 19:30:11 »

Na parkę pawiookich może być . najlepiej kup jakieś pięć sztuk by móc pózniej wybrać parkę a reszte oddać komuś, i proponuje pleco

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Lestos
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2010, 19:31:36 »

Otóż mam takie plany:), Tylko na razie jeszcze nie wiem co wziąć bo każdy gestykuluje iż za małe akwarium:)
Tak wiec czekam na kolejne odpowiedzi
Pozdrawiam!
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2010, 21:52:18 »

Jestem zmnienny Sad teraz jestem za tym drugim gatunkiem jest dużo mniejszych rozmiarów , przypuszczam że te mniejsze rybcie bedą się o wiele lepiej czuły . I Nie bedziesz musiał wrzucać pół kilograma wołowiny co tydziń do zbiornika. Proponuje channy.Smiley  no ale z drugiej strony pawiooka je z ręki;) no ale wybierz te drugie.  Channy to naprawdę piekne ryby a czy łatwo je dostac? i ile kosztują ? czy są agresywne? ( chodzi mi czy takie jak piranie czy może można je trzymać z wiekszymi gatunkami) no ale pewnie tak skoro chcesz je zaprzyjaznić z pawiookimi.  jak Urządzisz zbiorniczek to wrzuć fotki . ciekawi mnie jak to wyjdzie:) pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 21:59:54 wysłane przez aresik » Zapisane

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2010, 22:08:27 »

I Nie bedziesz musiał wrzucać pół kilograma wołowiny co tydziń do zbiornika

Channy to ryby o ogromnym apetycie , nawet większym od pawiookich.
Ja bym brał Oscary , jest to ryba dużo inteligentniejsza od wężogłowa i potrafi się nawet przywiązać do danego człowieka  Wink
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2010, 22:10:16 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Luty 04, 2010, 09:46:04 »

Channy fajne, zwłaszcza te mniejsze np bleheri, gachua (koledze się rozmnożyły więc można tanio nabyć: http://www.allegro.pl/item898829605_channa_gachua_assam_wezoglow_slask_opolskie.html). Plusem wężogłowów jest to, ze mają gdzieś rośliny więc można w akwarium zrobić pięknego roślinniaka. Plusem pawiookich jest natomiast to, ze są bardziej widoczne w zbiorniku bo channa jak zalegnie gdzieś na liściu to niewiele się dzieje w zbiorniku.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: