Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 3094 razy)
lemonidas1
lemon
Nowy
*

lemon is the king !

« : Styczeń 29, 2010, 16:43:23 »

Nie wiecie czy jeżeli wpuczcze bojownika do małych molinezji ok 1 cm to czy on je zje ?
plis ?

xD
rogerakva
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 29, 2010, 16:48:38 »

To zależy jakiej wielkości ten bojownik...jeśli jakieś 2,3 cm to nie. Ale większy,,,a druga sprawa to charakter danego bojownika. Jeden może się pokusić a drugi nie.
lemonidas1
lemon
Nowy
*

lemon is the king !

« Odpowiedz #2 : Styczeń 29, 2010, 16:51:21 »

ma ok 2,5 cm ( bez ogona
kupiłem go i juz w worku w akwa leży za 30 min a w akwa już były wcześniej te moly to co byś zrobił wpuszczać ?

xD
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #3 : Styczeń 29, 2010, 16:54:42 »

moj bojownik pomimo ze jest dorosly to nie potrafi upolowac (przynajmniej w dzien, noca nie obserwuje) narybku gupikow, jezeli tez masz jakies plywajace rosliny albo gesto usadzone gdzies rosliny to narybek sie schowa.
Ogolnie bojownik to wielka ciezka krowa wg mnie jesli chodzi o takie tematy i imo nie zje narybku, ale jak sie zdecydujesz to obserwuj przez pierwsze 3-4 dni od momentu wpuszczenia bojka do molinezji

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
lemonidas1
lemon
Nowy
*

lemon is the king !

« Odpowiedz #4 : Styczeń 29, 2010, 17:00:53 »

wpuścłem , molki się schowały zgasiłem światło , jest git

xD
rogerakva
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 29, 2010, 17:45:52 »

Jak 2,5 to nie powinien im nic zrobić. Tak jak wyżej, bojownik to masywna rybka prezentująca swoje piękne rozległe płetwy w akwa a nie uganiająca się za młodzieżą. A jeśli narybek będzie miał się gdzie schować to raczej wielkich strat nie będziesz miał.
lemonidas1
lemon
Nowy
*

lemon is the king !

« Odpowiedz #6 : Styczeń 29, 2010, 17:51:54 »

pytanko : bojek nagle jakby głowa się powiększa tzn. w okkolicach szuji mu się te jakby płetwy do przodu odchylają co to oznacza ? Embarrassed

xD
margin
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Styczeń 29, 2010, 17:55:15 »

pytanko : bojek nagle jakby głowa się powiększa tzn. w okkolicach szuji mu się te jakby płetwy do przodu odchylają co to oznacza ? Embarrassed
Odchylają się nie płetwy tylko pokrywy skrzelowe. Normalne, stroszy się pewnie do swego odbicia Wink

bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #8 : Styczeń 29, 2010, 17:55:42 »

wkurza sie. Ma jakies odbicia w np w lustrze? a moze sam mu przystawiasz lusterko?:>
no ewentualnie ze przegania jakies ryby co moze byc normalne, ledwo zostal wrzucony wiec moze probowac ustawiac sobie mieszkancow pod siebie Wink

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
lemonidas1
lemon
Nowy
*

lemon is the king !

« Odpowiedz #9 : Styczeń 29, 2010, 17:58:05 »

jak na mnie się patrzy w rogu to sie "stroszy " ( nie dawno został wpuszczony ) .To naturalne ?

xD
djdzej1000
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Styczeń 29, 2010, 18:10:05 »

lemonidas1 lepiej czytać a później zadawać pytania zwłaszcza takie błache :

http://www.bojownik.pl/
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #11 : Styczeń 29, 2010, 18:21:26 »

A tytuł tematu jest bezsensu, nic mi nie mówi " Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " zmien nazwe. Nawet niewiadomo ze to o bojowniku...

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Styczeń 29, 2010, 19:42:57 »

A tytuł tematu jest bezsensu, nic mi nie mówi " Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " zmien nazwe. Nawet niewiadomo ze to o bojowniku...

A co to ma do rzeczy? prosi o pomoc bo nie wie czy może wpuścić bojka do małych molinezji , koleś nie spamuj bo twoje posty to tylko głupie zaśmiecanie tematu.
rogerakva
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Styczeń 29, 2010, 20:06:39 »

Panowie spokojnie Smiley Kraby mówi tylko że nazwa tematu nie wiele nam powie zanim nie wejdziemy i nie przeczytamy wiadomości od zainteresowanego. Swoją drogą ma rację. Czyż nie?
Pozdrawiam
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Styczeń 29, 2010, 20:17:57 »

Panowie spokojnie  Kraby mówi tylko że nazwa tematu nie wiele nam powie zanim nie wejdziemy i nie przeczytamy wiadomości od zainteresowanego. Swoją drogą ma rację. Czyż nie?

Ale takie gadki to zwykły spam , nic nie wnoszący do rozmowy.Co z tego że temat nam nie wiele mówi? jest prośba o pomoc to można wejść do wątku i przeczytać o co chodzi , wielki problem rzeczywiście.Ale kraby nie tylko tym razem zaśmieca wątki idiotycznymi komentarzami nie mając pojęcia o danym temacie , 90% jego postów to właśnie tego typu spam , bardzo często wprowadzający ludzi w błąd.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: