I już po ikrze

zjedzona...
W 112 litrowym akwarium mam samca kakadu oraz 4 samiczki no i do towarzystwa 15 neonków czerwonych, ale do rzeczy, otóż każda z samic miała już złożoną ikrę, dwie pierwsze już jej nie mają a teraz 2 kolejne złożyły z przerwą jedno dniową i mocną jej pilnują. Za każdym razem ikra jest koloru białego, ale jedna z obecnych ma niektóre takie jakby przezroczyste. Napiszcie mi czy ten mój samiec jest jakiś nie teges? Nie może jej zapłodnić? A może jest wszystko ok?
Dzięki za wszelkie uwagi
Pozdrawiam
Darek
Więc tak mam samice od 1 do 4, samica1 złożyła ikrę tydzień temu i jej już nie ma. Samica2 złożyła ikrę w akwarium tarliskowym i dzisiaj minął 3 dzień a samica zaczęła pływać po całym akwarium więc pomyślałem że znowu lipa i przeniosłem ją do ogólnego. Żyjąc nadzieją że coś tam jeszcze może być podniosłem delikatnie kryjówkę którą pilnowała samica2 i zauważyłem mikroskopijne żyjątka więc teraz jestem uradowany.
Samica3 i samica4 pilnują ikry w ogólnym, samica3 ma całą białą okrągłą a samica4 ma większość tak jakby przezroczystych też okrągłych (jajkowatych).
Teraz bynajmniej jestem szczęśliwym posiadaczem mikro-kakadu, już im nie wpuszczałem samicy bo teraz pewnie jest wkurzona i zjadłaby wszystko co się rusza.