Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy!!!!!!!!!!  (Przeczytany 2261 razy)
Angels
Nowy
*

« : Styczeń 24, 2005, 11:33:07 »

Cześć! Mam dla wszystkich wielką prośbę! MAm akwa 25 l, wiem że to niezbyt wiele, ale na inne nie mam miejsca w miekszaniu Sad Chciałabym, abyście dali mi jakieś pomysły co do urządzenia lub obsady! Na początku chciałam jednego bojownika, ale jakos tak pusto będzie w tym akwa. Nie wiem już co mam robić. A może kupić bojka i 4 samiczki?? no ale czy nie bedzie im ciasno w 25l Proszę o pomoc Smiley
Angels
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 24, 2005, 13:29:45 »

Aha no i mam jeszcze jedno pytanie! Czytałam gdzieś że jezeli w akwa jest sporo roślinek to bojownik nie potrzebuje foltra! Czy to prawda?Huh
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2005, 18:30:50 »

Bojownik od biedy bez filtra wytrzyma, ale zasada jest taka, że filtr to w zasadzie obowiązkowe wyposażenie akwarium. Do tych 25 litrów koszt jest wręcz symboliczny, więc na tym nie oszczędzaj. Poza tym bojek obowiązkowo musi mieć grzałkę.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2005, 18:40:43 »

kazda ryba potrzebuje filtra, nie wazne czy bojek czy paletka, ale bojek tak jak isał mdramski od biedy wytrzyma bez filtra. Mój śp. Tommy kiedy był bez filtra mial ciągle problemy z pletwą(biały nalot zwinął płetwę ogonową i cięzko mu się plywało. Kiedy filtr się pojawił, problem zniknął. pozdrawiam kolejnego bojownikarza Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
@rti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2005, 08:42:56 »

jakj eszcze nie interesowałem się na poważnie akwarystyką to miałem jednego bojka (nie krzyczcie na mnie juz tego nie stosuję!!! Smiley) w kuli.
Żył u mnie całkiem sporo bo ok.2 lat i to bez filtra i grzałki (wiem-barbarzyństwo) a i kondycję miał niczego sobie.

www.tsa.org.pl - Strona Trójmiejskiego Stowarzyszenia Akwarystów

http://radio-rotmanka.freehost.pl - zapraszam do słuchania Smiley
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #5 : Luty 17, 2005, 17:02:18 »

Do akwa 25 l proponuje kolorowe odmiany gupików najlepiej same samce to wtedy nie będzie problemy z nadmiernym rozmnażaniem tych rybek. do tego duzo mało wymagających roślin. Z doświadczenia wiem że akwa pojemności 25l sprrawiają wiele trudności zwłaszcza jeśli chodzi o zaglonienie . Pozdrawiam

112,25
Dreddy Kruger
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Luty 20, 2005, 19:41:18 »

Cytat: Tramal
Do akwa 25 l proponuje kolorowe odmiany gupików najlepiej same samce to wtedy nie będzie problemy z nadmiernym rozmnażaniem tych rybek. do tego duzo mało wymagających roślin. Z doświadczenia wiem że akwa pojemności 25l sprrawiają wiele trudności zwłaszcza jeśli chodzi o zaglonienie . Pozdrawiam

A jeżeli zależy ci na rozmnażaniu, kup pażystą liczbę gupików, tyle samo samców i samic, dużo roślin i ciemne światło... Sukces gwarantowany...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: