Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Obsada do akwa 63L - gupiki + ramirezy ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do akwa 63L - gupiki + ramirezy ?  (Przeczytany 3381 razy)
klasyka
Bywalec

« : Styczeń 12, 2010, 17:42:00 »

Witam
planuje zalozyc kolejne akwarium 63 litry brutto

i teraz tak

głównie chodzi mi o hodowle gupikow  wiec cale akwarium chcialbym w gupikach (ps . skalary obgryzaja pletwy ?)
aby sie tam rozmnazaly i teraz tak czy jak bym kupił parke ramirezow   i one tez by sie rozmnazaly  to wszystko by zylo   czy male gupiki byly by zjedzone przez ramirezy  lub na odwrot "?
beda tez na dnie krewetki red cherry tak samo pytanko czy ramirezy by im przyszkadzaly  i ew by je zjadaly ?

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2010, 17:44:52 »

Nie powinno być żadnych walk, powinny się zgodzić.

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2010, 06:57:48 »

nikt wiecej wypowiedziec sie nie chce Huh

aktualnie  130 , 63
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2010, 08:16:40 »

Jak dla mnie to ramirezy wetną tak samo narybek gupika jak i krewetke jak im pod nos podpłynie...
Ramirezy będą ci składać ikre ale od twoich parametrów zależy czy z tej ikry coś będzie (w pospolitej kranówie nie ma szans)
Jak chcesz mieć całe akwa w gupikach to nie kupuj nic poza gupikami-proste....
Jak chcesz miec dominujące ryby i narybek gupika to przedewszystkim java moss i coś na powierzchnie wtedy może po kilka przeżyje z miotu

klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2010, 11:48:46 »

Ramirezy będą ci składać ikre ale od twoich parametrów zależy czy z tej ikry coś będzie (w pospolitej kranówie nie ma szans)
ok. 5-6 lat własnie byla ikry  i sie wszystkie wykluwaly tylko odrazu ktos je pozjadal

Jak chcesz miec dominujące ryby i narybek gupika to przedewszystkim java moss i coś na powierzchnie wtedy może po kilka przeżyje z miotu
Bardzo ciekawe  ale mi gupiki narybku nie jedza

aktualnie  130 , 63
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #5 : Styczeń 13, 2010, 12:11:22 »

Ciesz się... masz dobrą wode
chodziło mi o to że jak dasz dominujące ryby typu RAMIREZY!!!!! to trzeba zapewnić więcej kryjówek małym gupikom i WTEDY CZESC MIOTU NAPEWNO PRZEŻYJE...
w kswesti sprostowania;)

Hubikopter
Super aktywny

Moje skromne 620l 200x40x77

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 21, 2010, 12:51:57 »

Skalary nie obgryzają płetw Gupików, tylko zjadają je w całości Wink. Btw. Wiesz oczywiście, że skalary nie nadają się na to akwarium ,więc myślę, że to było pytanie OT Wink. A krewetkom nic raczej nie zrobią Ramirezy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: