Na poczatku chcialbym wszytkich przywitac gdyz jestem nowy. Siedze na forum od 2 h i doladowuje swoja wiedze
Akwrysta jestem od kilku ladnych lat .
Przez ostanie kilka lat chodowalem glownie pielegnice ktore potrafily przezyc kilka lat w 525 litrowym akwarium ale po kilku latach zaczelu umierac ze starosci a ze nie moglem dokupic zadnej nowej ryby gdyz stare nie tolerowaly nowych w swoim akwarium postanowilem zmienic obsade
I tu mam problem
Akwarium jest po restarcie z poczatku grudnia . Chodzilo sobie przez kilka tyg puste az wrescie woda uzyskala szklana wode i parametry wody sa w normalnym poziomie i dzis postanowilem dokupic sobie rybki gdyz wiadomo puste okwarium nie jest takie ladne.
Jak juz pisalem pielegnice odpadaja a mam chec na skalary.
Dzis osadzilo sie w nim kilka kiryskow , sumek karlowaty , glonojad, parka zmiennika , 4 zlote guraminy
TEMP 24 C
NO2 - 0.15
NO3- 0
PH 6.0 ( JEDYNA RZECZ KTORA MNIE MARTWI)
NH3/NH4 -0
OSWIETLENIE 2X30 WATT 135 LUX KAZDA ZAROWKA
FILTR KUBELKOWY FLUVAL 405 +WEWNETRZNY FLUVAL 4PLUS
NAWOZENIE CO2 NUTRAFIX NATURAL PLANT SYSTEM ( od 3 dni dopiero zalaczony) + nutrafin plant grow 0.15-0-0 ( ktos moze wyjasnic co znacza te liczby)
Jak myslicie jakie dobrac ryby do takiego akwrium wraz ze sklarami i w jakich ilosciach wieczorem jak zasnie cora postaram sie wzucic fotke.
Dzieki za pomoc i jak myslicie co mozna zmienic aby bylo jeszcze lepiej