Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Bojownik - zawsze taki wystraszony?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik - zawsze taki wystraszony?  (Przeczytany 1674 razy)
hanka78
Nowy
*

« : Styczeń 09, 2010, 09:30:32 »

Witam chcę dokupić do mojego akwa bojownika, tylko chciałam wcześniej zapytać jak się  zachowują te rybk,i we własnym dobrze znanym akwa? CZy zawsze są takie "wystraszone", gdzieś się chowają i wyglądają jakby chciały uciec? Czy nigdy nie pływają sobie po całej powierzchni - tak jak inne rybki? Pytam, bo zawsze widuję takie bojowniki w sklepie?
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 09, 2010, 09:47:03 »

Pewnie takie bojowniki były trzymane cały czas w słoiku, lub w kubku. Takie są uroki ryb fermowych, że chowają je nawet w butelkach a potem ryby są pakowane w woreczki (w sposób podobny do żywej ochotki) i wysyłane w różne zakątki świata (import), te które przeżyły trafiają do akwariów, ryby są różne. Jedne są czasami bardzo agresywne, inne płochliwe, a jeszcze inne nie wytrzymują już tego i giną. Odpowiednio zaaklimatyzowany bojownik pływa po całym akwarium, nie może być płochliwy jak na jego przystało Wink Bardzo często się też oswajają do tego stopnia, że jedzą opiekunowi z ręki.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
hanka78
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 09, 2010, 09:58:34 »

dziękuję... więc idę po niego.. jest cudny ...

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: