Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jakie i ile ryb do 112l  (Przeczytany 1664 razy)
nowik31
Nowy
*

« : Styczeń 04, 2010, 15:41:27 »

po 2 tygodniach dojrzewania akwarium kupiłem rybki: 10 neonków, 2 glonojady, 2 labeo i 2 parkę molinezji (samica po 2 dniach padła nie wiedzieć czemu)...zamierzam dokupić 2 bocje bo jedzą podobno ślimaki i mam pytanie czy bocje nadadzą się do tej obsady i jakie ewentualnie rybki mógłbym jeszcze kupić, chodzi mi żeby były kolorowe i żywotne...i jeszcze jedno pytanie jaka ilość ryb może być w takim akwarium (112l) żeby miały komfort...chyba wszystko...dzięki za ewentualne odpowiedzi Smiley

Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2010, 15:54:36 »

Jedna ryba na 10L chyba? Tak na stronie pisali. Albo na 1L, nie wiem. Prosze o fotki akwarium Grin Kup se danio, lub black molly, a co do tych neonków, to kup im wiecej kolegów, tak aby było ich 25 - 50sz. Pozdrawiam

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2010, 16:18:03 »

dla bocji za mały litraż, labeo są ponoć nietolerancyjne wobec przedstawicieli swojego gatunku, także dwa raczej odpadają w takim litrażu możliwe też, że potrzebują większego baniaka - niech wypowiedzą się osoby, które je hodowały. Dodaj ew. trochę nenek, dokup molkę do pary lub zrezygnuj z molek i daj w to miejsce np. pielęgniczki.
...2 glonojady...

jakie glonojady?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2010, 16:38:22 »

Dokup neonków (ten sam gatunek) możesz jakieś gurami kupić , Ramirezki, bocje raczej w większej ilości się hoduje , gupiki możesz kupić (szybko się rozmnożą) krewetki jakieś np red cherry
nowik31
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2010, 17:18:33 »

zbrojnik czy coś takiego
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: