Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtus Nitras-jak go wlozyc do Fluvala?  (Przeczytany 1507 razy)
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...

« : Styczeń 18, 2005, 22:50:27 »

Moze to glupie pytanie ale nie wiem czy wsypac go do koszyka,czy najpierw zapakowac do jakiejs ponczochy.Mialam problem z torfem,wsypalam do koszyka i zaczal mi wyplywac,szybko wymyslilam ta ponczoche na podobienstwo siatki w jakiej jest wegiel.Podpowiedzcie,bo jutro chce go wlozyc i nie wiem jak. :oops:

Jeszcze jedno pytanie:wlozylam dzisiaj wegiel(dodatkowo) aby usunac leki i Fluval zaczal mniej wody wypuszczac,czy to normalne po dolozeniu na ciasno jednego dodatkowego woreczka czy cos jest nie tak... :?:

I jeszcze...jak czesto podmieniac wode w 192l(co tydzien :?: )

120x40x50 -  ruszyło 29.03.2008 (LT -  HT )  , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 19, 2005, 11:00:50 »

Cytat: beata mlodawska
Moze to glupie pytanie ale nie wiem czy wsypac go do koszyka,czy najpierw zapakowac do jakiejs ponczochy.Mialam problem z torfem,wsypalam do koszyka i zaczal mi wyplywac,szybko wymyslilam ta ponczoche na podobienstwo siatki w jakiej jest wegiel.Podpowiedzcie,bo jutro chce go wlozyc i nie wiem jak. :oops:

Dokladnie. Do ponczochy.

Jeszcze jedno pytanie:wlozylam dzisiaj wegiel(dodatkowo) aby usunac leki i Fluval zaczal mniej wody wypuszczac,czy to normalne po dolozeniu na ciasno jednego dodatkowego woreczka czy cos jest nie tak... :?:

Za ciasno upchalas . Wszystko sie zbilo i woda ma ciezko przejsc.

I jeszcze...jak czesto podmieniac wode w 192l(co tydzien :?: )

Co tydzien. Jezeli jest cos nie tak w akwarium (puk, puk aby nie zapeszyc) to mozna i czesciej.

pozdrawiam
asmi
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik

Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...

« Odpowiedz #2 : Styczeń 19, 2005, 15:09:02 »

Dziekuje A-smi ale nie mialam chwilowo dostepu do internetu i musialam podjac decyzje sama.
Nie dalam w ponczoche ale na spod dolnego  koszyczka polozylam  gruba warstwe waty per.potem nitrasa i potem na wierzch znowu cieniutka warstwe waty(dolny koszyk),w kolejnym mam te walce ceramiczne z dziura...glowne mieszkanko bakterii nit.(nie pamietam nazwy) a w gornym mam torf w ponczoszce.Czy to bedze dobrze ?
Woda wolniej leciala bo zrobil sie luz w ponczosze z torfem(powietrze) i zatkalo otwor wylotowy wody,zwiazalam mocniej i po modyfikacji dziala dobrze.

Pozdrawiam. :lol:

120x40x50 -  ruszyło 29.03.2008 (LT -  HT )  , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 19, 2005, 20:50:59 »

A ja wam mowie ze ponczoszki zawladna tym swiatem  Cool

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: