netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !
|
 |
« : Grudzień 30, 2009, 17:14:47 » |
|
jaki jest najlepszy pokarm dla neonów? i czy mogą jesć normalny w płatkach, np. sera vipan, czy kupić im coś nowego, np. jakies tabletki? jak tak to co?
dzięki za informacje
|
|
|
|
|
|
The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain
...In sleep he sang to me In dreams he came That voice which calls to me and speaks my name And do I dream again?...
...........................................................
|
|
|
eryk@
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2009, 17:42:19 » |
|
dla neonów nadają się wszystkie pokarmy wieloskadnikowe różnych firm i wszystkie mrożone
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bojownik22
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2009, 17:47:36 » |
|
Ja neonom daje płatki i granulat jedzą  Jak i inne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leśny
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2009, 23:18:14 » |
|
Neony jak każde inne ryby zjedzą co im się da,u mnie rzucały się nawet na żywe larwy wodzenia choć wydawałoby się że mają za małe pyszczki na te larwy a jednak dały rade. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2010, 19:03:20 » |
|
a widziałam takie tabletki samoprzylepne na szybę z jedzeniem. Jakie są najlepsze?( dla noeonów, molinezji i tetr czarnych?)
|
|
|
|
|
|
The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain
...In sleep he sang to me In dreams he came That voice which calls to me and speaks my name And do I dream again?...
|
|
|
Elza
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2010, 19:07:03 » |
|
ja karmie neony robakami zamrożonymi ihtio vitem super vitem i czasem hobby mix
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 02, 2010, 19:15:43 » |
|
a jakie są najlepsze tabletki samoprzypelne na szybę dla molinezji, neonów i tetr czarnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leśny
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 03, 2010, 13:03:20 » |
|
Trudno powiedzieć które tabletki są najlepsze,po prostu warto kupić różne w małych ilościach i karmić rybki naprzemiennie aby urozmaicić im dietę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rybabul
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 03, 2010, 13:17:03 » |
|
Neony dużo rzeczy jedzą SPAM. Nie chce mi sie juz za Toba latać, czytać i usuwać Twoich bzdur.Niech Twoje kolejne posty będą bardziej przemyślane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 03, 2010, 17:09:44 » |
|
aha dzięki.  w takim razie kupie kilka rodzajów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2010, 16:53:24 » |
|
sory że pisze posta pod postem ale mam problem. a mianowicie do akwarium (ma 1 rok) dokupiłam kilka dni temu 8 neonów czerwonych. no i one bardzo mało jedzą. jedynie to tylko to co opadnie i nawinie się im przed sam nos to łaskawie zje. Tabletki na szybie tez nie ruszają wcale. Czemu nie chcą jesć?
akwa 45l 3x molinezja 8x neon czerwony 2x tetra czarna 2x danio pręgowane(oddaję w ferie zimowe)
a karmię je tak sera vipan sera flora tropical jakiś w płatkach dla wszystkich ryb akw. tropical SpiruTabin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 04, 2010, 16:57:25 » |
|
Moze jeszcze sa zestresowane nowym otoczeniem itd, czasem rybki nie chca jesc kilka dni, wiec moze to dlatego - sam tak nieraz mialem i na pewno wiekszosc uzytkownikow Ci tak powie;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pawel_szp
GG 8287452
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2010, 19:53:14 » |
|
O jedzeniu dla neonów nic specjalnego nie napisaliście. Neon są miłośnikami żółtka ugotowanego na twardo. Podawac od razu, gdyż najbardziej im smakuje. U mnie szaleją na jego punkcie, a zbiornik zawiera głównie neony. Polecam też wątrobę cielęca.
Co do tych niejadków to nie wiem. Coś im nie odpowiada, poczekaj trochę, z głodu nie padną, gdyż z natury zaczną jeśc.
|
|
|
|
|
|
2x Pielęgniczka Ramireza -samice.... 12x Neon Innesa 2x Pangio Oblonga <- potocznie znany piskorkiem  8x Żałobniczka/Tetra czarna AMPULARIE!!!!! WYDAM JAK NAJWIĘCEJ!! Flora: Echinodorus D'vall Rogatek Anubias nano
|
|
|
|