Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z amazonką  (Przeczytany 1542 razy)
nestoor
Bywalec

« : Grudzień 29, 2009, 13:46:24 »

Mam problem z amazonką, jej liscie sa waskie i dlugie, chwile po wypuszczeniu tracą blaszkę lisciową, brązowieją - gniją. Generalnie nie mam problemów z innymi roslinami - wszystkie rosną bujnie i pięknie.

Wieczorem zapodam fotkę , ale moze juz teraz ktos ma jakis pomysł? ( kiedyś w innym akwa amazonka byla wysoka a jej liscie byly szerokie )

Link do mojego akawa : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=20234.0

Zapraszam do mojego akwarium:
112L
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2009, 15:37:28 »

Jest po przesadzeniu z innego akwa ? Masz w podłożu tylko sam żwir?

Młode ampularie oddam
nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2009, 22:33:25 »

112L
nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2009, 22:34:23 »

Jest po przesadzeniu z innego akwa ? Masz w podłożu tylko sam żwir?

Mam ja prosto ze sklepu , mam sam żwir .... ale grubą warstwę. Mało przypomina amazonkę prawda?

112L
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Grudzień 30, 2009, 13:24:15 »

Jak jest dopiero co posadzona to stare liście powinny odpadać jak to się dziej z nowymi to już coś kiepsko .Może zafunduj jej jakiś nawozik pod korzenie bo nic innego mi nie przychodzi do głowy .Swiatło chyba można tu wykluczyć jako przyczynę ?

Młode ampularie oddam
nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2009, 17:51:35 »

Jak jest dopiero co posadzona to stare liście powinny odpadać jak to się dziej z nowymi to już coś kiepsko .Może zafunduj jej jakiś nawozik pod korzenie bo nic innego mi nie przychodzi do głowy .Swiatło chyba można tu wykluczyć jako przyczynę ?

Nie są to stare liscie, swiatla mam duzo , nawóz tez czasami daje.

112L
Konrad86
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2010, 18:01:07 »

Żabienice są roślinami które pobierają składniki odżywcze przez korzenie zafunduj im jakieś pałeczki nawozowe, albo kulki gliniano torfowe, możesz również nawóz w płynie wstrzyknąć im strzykawką w korzenie.

nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Styczeń 03, 2010, 23:03:07 »

Żabienice są roślinami które pobierają składniki odżywcze przez korzenie zafunduj im jakieś pałeczki nawozowe, albo kulki gliniano torfowe, możesz również nawóz w płynie wstrzyknąć im strzykawką w korzenie.

Znaczy sugerujesz ze jest niedożywiona? Spróbuję .... ty jako nieliczny odpowiedziales mi cokolwiek .... dzieki  Cool

112L
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: