wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...
|
 |
« : Październik 31, 2009, 15:29:31 » |
|
Mam pytanko: dziś robiłem porządek w akwarium (wiadomo co...) i muszlowiec mnie ugryzł... Nigdy się z czymś takim nie spotkałem! Czy Was kiedyś ugryzła jakaś akwariowa ryba? Chciałem założyć akwarium z frontosami, ale się boję, bo jak muszlowiec krótki mnie ugryzł, to Frontosa może zrobić krzywdę niemałą... Jak to u WAS się ma?
|
|
|
|
|
|
Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek... NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2009, 15:43:45 » |
|
Zdarza się  . Dla mnie papuzie, czy gupiki często podskubują palce myśląc że daję coś dobrego (zresztą nic dziwnego, bo karmię je z palców). To jednak nie jest nieprzyjemne czy jakieś bolesne. Natomiast kiedyś podczas tarła papuzich jedna z nich mnie zaatakowała kiedy zbliżyłam rękę zanadto do ich kryjówki- było to uderzenie z durzą siłą- silne uszczypnięcie, ale nie ból- więcej strachu. Jednak jestem sobie w stanie łatwo wyobrazić jak rybka posiadająca ząbki czy też inna z silnym domykającym się pyszczkiem rozcina skórę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 31, 2009, 15:45:23 » |
|
jak miałem pielęgnice sajica to też obrywałem przy wkładaniu łap do akwa, samiec atakował i kąsał - no w końcu bronił swojego terytorium.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 31, 2009, 18:55:46 » |
|
Jeden z moich bojowników mnie podskubuje. Krewetki też.
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
anka11299
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 31, 2009, 21:13:37 » |
|
Mnie dzisiaj przy pożądkach w akwa przyatakowała samica barwniaka czerwonobrzuchego.Za bardzo zbliżyłam reke do doniczki pod którą są już prawdopodobnie maluchy  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2009, 22:48:45 » |
|
Moje bojowniki uciekaj przed rekami, ale krewetki odrazu szukaja okazji do skubania naskórka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koper112
Stały użytkownik

אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 01, 2009, 12:53:39 » |
|
mnie kiedyś jak miałem pysie ,to nie powiem kilka razy mnie skubneły jak karmiłem je z ręki,ale to fajne uczucie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 01, 2009, 14:40:29 » |
|
No tak, wszystkie ryby skubią, jak sięje karmi, ale czy kiedyś ryba zaatakowała WAS z premedytacją, bo weszliście jej na terytorium? Wczoraj układałęm jaskonię z ośmiu kamyczków dla muszlowca, to musiałem założyć rękawiczkę chirurgiczną, bo mojej dłogi się chwytał i szarpał, jakby to było nie wiem co... Też tak macie z dużymi rybciami? 
|
|
|
|
|
|
Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek... NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 01, 2009, 14:47:10 » |
|
mnie czasami molki szczypią a Ty mnie nie strasz bo mam zamiar założyć akwa z muszlowcami! xD
|
|
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 01, 2009, 22:01:23 » |
|
No tak, wszystkie ryby skubią, jak sięje karmi, ale czy kiedyś ryba zaatakowała WAS z premedytacją, bo weszliście jej na terytorium? Wczoraj układałęm jaskonię z ośmiu kamyczków dla muszlowca, to musiałem założyć rękawiczkę chirurgiczną, bo mojej dłogi się chwytał i szarpał, jakby to było nie wiem co... Też tak macie z dużymi rybciami?  tak, z premedytacją atakował mnie mój sajek broniąc swojego rewiru, zachowywał się identycznie jak Twój muszlowiec, szczypał "szarpiąc" przy okazji. Oczywiście jakieś bolesne to to nie było tylko atakował z zaskoczenia, pamiętem jak za pierwszym razem zachlapałem ścianę nie wiedząc co się dzieje odruchowo szybko wyciągnąłem łapę z baniaka, żona jak zobaczyła to podsumowała: "takiej małej rybki się boi...  "
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 02, 2009, 07:20:39 » |
|
miałem to samo...takie niezwykle dziwne uczucie... Czy kogoś jakaś DUŻA ryba zaatakowała? Mam na myśli coś wielkości frontos, p. pawiookich, zbrojników lamparcich, arowan, wężogłowów itp...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BojownikWojownik
Konserwa z ryby
Nowy

Mój ideał ;D
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2009, 11:43:13 » |
|
Mnie kiedyś na jeziorze ugryzł węgorz, to się liczy też  A z akwariowych to mnie kiedyś gupik brata dziabnął  ale to bardzo fajne uczucie jak gupiki podskubują palce. Takie.... mrowienie takie dziab dziab dziab
|
|
|
|
|
|
Są chwile których zapomnieć nie można.
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2009, 19:29:16 » |
|
a ugryzła kogoś jakaś duża rybka, typu nie gupik, molinezja, skalar, a pawiooka, frontosa, jakieś większe pyszczaki, piranie itp.?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 03, 2009, 19:41:19 » |
|
Szczupaki w jeziorze potrafią łapać za palce i za nogi i pokaleczą, ale z reguły to są bardzo małe sztuki. Sam słyszałem o kilku atakach na palce dzieci chlapiących się na kładce. W tego węgorza jakoś nie wierzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BojownikWojownik
Konserwa z ryby
Nowy

Mój ideał ;D
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 03, 2009, 20:00:54 » |
|
Szczupaki w jeziorze potrafią łapać za palce i za nogi i pokaleczą, ale z reguły to są bardzo małe sztuki. Sam słyszałem o kilku atakach na palce dzieci chlapiących się na kładce. W tego węgorza jakoś nie wierzę.
Jak się jest na środku jeziora na pontonie i sie nie płynie a chlapie w wodzie [np. wystawiać pół ręki do łokcia pod wodę....] mój węgorz ten co mnie dziabnął to miał chyba jakiegoś....jakąś wściekliznę rybną może 
|
|
|
|
|
|
Są chwile których zapomnieć nie można.
|
|
|
|