Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Crystal Red  (Przeczytany 2218 razy)
Huee
Stały użytkownik

« : Październik 30, 2009, 21:18:00 »

Witam mam pytanie poczytałem już trochę o tych kreweciach 

Posiadam razbory klinowe bojownika kiryski[spiżowe] oraz bystrzyka barwnego[idzie do oddania]

I chciałbym do mojego zbiornika dać krewetki crystal red zbiornik ma 60litrów

Czy przy tej obsadzie dadzą radę?

I czy jest jakiś MECH dla krewetek nie potrzebujący doczepienia np do korzenia?[ wgłębka czy jakoś tak ona ma taką możliwość opadnie na dno ?]
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2009, 22:38:07 »

Raczej nie opłacalny interes. Chyba, że chcesz kupić stadko krewetek i nie liczyć na ich rozmnażanie. Bo bojek na małe krewecie napewno by się połasił, a biorąc pod uwagę, że crystali rodzi się niewiele w jednym miocie (o ile się nie mylę to od 5-20 sztuk) , to nawet przy wielu kryjówkach się nie uchowają. Populacja Red Cherry może miała by większe szanse na powiększanie się...tu maluchów rodzi się trochę więcej i chyba samiczki są chętniejsze do rozmnażania.

Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2009, 23:04:23 »

Nie nie chce ich na rozmnażanie :] chce je po prostu dlatego ,że dobrze by się komponowały;]
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2009, 23:36:20 »

W takim razie rasbora, bojownik i kiryski dorosłym krewetkom nic nie zrobią. Nie wiem niestety jak bystrzyki-o tych rybkach nie mam bladego pojęcia.
Żeby te krewecie jednak były widoczne w 60l biorniku to chyba ze 20 sztuk by potrzeba.

A co do mchów- większość gatunków przytwierdza się ładnie do samego podłoża- pod warunkiem, że jest to podłoże o średniej granulacji np.3-5mm. Wówczas mech się wsadza delikatnie przysypując końcówki żwirkiem a po pewnym czasie on przyczepia się do coraz większej ilośći kamyków. Przy innym podłożu polecam jednak wybrany mech przyczepić chociażby do kawałka kory - o wymiarach załóżmy: 3x3cm , korę położyć na dnie i przysypać dokładnie podłożem jeśli nie chcesz by była widoczna (chociaz korę uwielbiają skubać krewetki, ślimaki, zbrojniki, otoski)
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 23:37:57 wysłane przez lwica79 » Zapisane

Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2009, 18:04:55 »

A ile tych wglębek kupić ?
lukasz0207
Zainteresowany
**

Są już krewetki!!!

« Odpowiedz #5 : Listopad 13, 2009, 18:53:55 »

Crystalki nie są takie łatwe w hodowli, do ogólnego baniaka kup sobie coś innego, co się będzie szybciej rozmnażało. Crystale są bardzo wrażliwe na jakość wody, radze od nich nie zaczynać.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: