Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: glonojad  (Przeczytany 1425 razy)
m.drej
Nowy
*

« : Październik 06, 2009, 14:48:52 »

Witam. Może ktoś mi powiedzieć czy mogę do akwarium 112 l  (80X35X40) - obsada 5x Labidochromis caeruleus "yellow" kupić jednego glonojada i jakiego (nazwa). Czy to nie będzie przeszkadzać moim "yellowkom" i czy nie będą miały zbyt ciasno???
arus113
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 06, 2009, 15:23:04 »

Pojęcie glonojad jest bardzo ogólne jest bardzo dużo tak zwanych glonojadów skąd mamy wiedzieć jaki ci się podoba myślę że jeden glonojad nie robi różnicy ale bym proponowałbym kupić tak z 4 sztuki żeby miał towarzystwo przykładem glonojada jest zbrojnik niebieski
m.drej
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2009, 15:44:52 »

Właśnie dlatego pytam ponieważ chciałem z możliwych propozycji wybrać coś co mi się spodoba. Kiedyś wyczytałem na forum ze do mojej obsady nie powinienem dołączyć więcej niż jednego glonojada, a tu nagle widzę żeby 4 sobie sprawić. Proszę o więcej podpowiedzi Smiley
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2009, 16:00:11 »

Taaa... najlepiej armię. Żart oczywiście.
Twój litraż jest minimalnym dla zbrojników więc lepiej skończ na jednym. Rozmnażanie dla samego faktu i satysfakcji jest hm.... zmilczę... w sytuacji gdy nie ma co robic z młodymi.
Wyszukaj gatunki rosnące do niewielkich rozmiarów. Przykładem tu może być zbrojnik niebieski (zwykle do 12 cm), Panaqua maccus lub Peckoltia sp. rosnące do ok. 10 cm. O zbrojnikach poczytaj tu: www.zbrojniki.info

m.drej
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 06, 2009, 16:02:56 »

Ooooo... i taka odpowiedzi bardzo mi się podoba Cheesy wielkie dzięki za pomoc
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: