Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysek  (Przeczytany 2057 razy)
Karol
Zainteresowany
**

« : Grudzień 16, 2004, 22:02:56 »

Witam
Trzy dni temu zauważyłem, ze jeden z moich kirysków wgramolił się za te szczebelki na które się dozuje dwutlenek węgla (nie pamiętam jak to się nazywa) i nie mógł sie wydostać, musiałem mu pomóc. Wczoraj zobaczyłem jak się kołysze przy dnie, bardzo wyblakł i dzisiaj padł. Jak myślicie czy mógł doznać jakiś obrażeń przez swoje ciekastwo, miał chyba jeszcze chyba trochę bardziej zaczerwienione pokrywy skrzelowe ale tego nie jestem pewien. A może to był inny kirysek (było ich 4 teraz zostały 3 Sad ) Może to jakieś choróbstwo i to nie był wcale ten gapowicz.
Co o tym myślicie?Huh??
Pozdrawiam
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2004, 22:34:08 »

Wydaje mi sie ze to bylo zatrucie co2. Czy u innych ryb zauwazyles jakies niepokojace (inne zachowanie) objawy? Jezeli sie myle to prosze mnie sprostowac...

Setka po starcie
Karol
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2004, 22:49:48 »

Nie pomyślałem o tym, a czy wogóle to możliwe?Huh? U innych ryb nie stwierdziłem podobnych objawów
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2004, 22:53:12 »

To mogło być albo zatrucie CO2 albo rybka była zbyt ciekawa. Jak się mogło stać - przecież CO2 jest gazem trującym dla zwierząt.
Karol
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2004, 22:54:16 »

Ale z drugiej strony otoski na tych belkach skrobią i nic im nie jest. Hmmm...
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2004, 23:02:09 »

Moze otoski zrecznie unikaja oddychania co2. Kirysek sie tam pogubil zestresowal i panika zrobila swoje... :roll:

Setka po starcie
Karol
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2004, 23:05:07 »

Może...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: