rafcik123
Nowy

|
 |
« : Grudzień 11, 2004, 21:25:34 » |
|
Moje akwa ma 116l a w nim są: 3gurami 7 danio 1 mieczyk glonojad 4 kiryski. Jakie rybki mam dokupić bo troche pusto w tym akwa. Podobają mi się pielęgniczki może jakieś skalary? Poradzcie mi coś
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bonzo
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2004, 21:44:24 » |
|
na skalary małe akwa. ja bym dokupił mieczykowi druga połowe:P a jakie masz gurami?? a co powiesz o parce pretników karłowatych??
|
|
|
|
|
|
60l- ogólne 220l-in progress
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2004, 22:35:31 » |
|
Mysle, ze akwa dobra na parke skalarow. Myle sie? Poprawic  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2004, 22:42:42 » |
|
Słyszałam, że skalary przeganiają i dziubią gurami, więc to chyba nie najlepsze połączenie. Może lepiej jakieś pielęgniczki np ramirezki albo kakadu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafcik123
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2004, 22:56:24 » |
|
A moge dokupić parke ramirezek i kakadu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2004, 22:57:54 » |
|
Ktoś tu gdzieś mówił, że kakadu zamęczą ramirezki, więc nie wiem czy to dobry pomysł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 12, 2004, 08:42:12 » |
|
A moge dokupić parke ramirezek i kakadu? Ramirezy zyją w parach, kakadu w haremiku, czyli 1samiec+2-3samice.
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 12, 2004, 10:54:06 » |
|
Słyszałam, że skalary przeganiają i dziubią gurami, więc to chyba nie najlepsze połączenie To nie jest regułą. U mnie żyją razem ładnych parę lat i jak najbardziej dobrze im razem :wink:
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2004, 19:46:41 » |
|
Ja polecam wszystkim Bocje, a szczególnie do takiego akwa jak masz ty super będą Bocje siatkowane z 5szt. Naprawde bardzo sympatyczne ruchliwe nawet w jasnym akwa rybki 
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Sheol
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2004, 19:49:40 » |
|
W cholere za male akwarium na bocje :evil:
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 14, 2004, 17:17:50 » |
|
Nie mów mi ze za małe bo na 5 bocjii siatkowanych wystarczy, a nie trzeba miec na dnie zadnych innych rybek i wjego rejonie. Inne bocje prawdą jest np. wspaniała ze wymagają akwa minimum 150 - 200 litrów ale dla siatkowanych wystarczy !!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kruczyslaw
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 14, 2004, 17:26:27 » |
|
ja bym tam walnął parke remirezów i pare żałobniczek ale to zaelzy od gustu ja np lubie te rybki a stadko wyglada bajerek :] mysle ze jakies pelegnice :] oczywiscie takie ktore niebeda sie menczyc w twoim akwa niestety ja slaby jestem w temacie pielegnic dopiero zaczynam bo mnie zainteresoaly te rybki i chce meic parke ramirez ale mysle ze ty mzoesz tam wieksze wpuscisc np mekka ? musialby sie wypoweidziec ktos weicej wiedzacy odemnie ja bym wpuscil napewno stadko żałobnic
|
|
|
|
|
|
pozdrowienia z Sanoka 
|
|
|
Sheol
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 14, 2004, 17:41:52 » |
|
No i co sie zloscisz i krzyczysz Oggy? :? Bocja siatkowana dorasta wg roznych zrodel do 15, 18 i 20 cm. Potrzebuje duzego zbiornika z masa kryjowek, czesciowo zageszczone konkretnie akwarium roslinami i duzo miejsca do plywania.
Ja nie mowie, ze sie tam nie zmiesci bocja bo z tym nie bedzie problemu, ale czy w takiej akwie zapewni sie jej minimalne warunki hodowli? Zapomnij... Jestem przeciwny. Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bonzo
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2004, 18:08:09 » |
|
a jakie Ty masz te gurami?? bo gurami dwuplamiste mogłyby troche pogonic ramirezki. wiec tez nie wiem czy dobry pomysł. ale to tez nie reguła. musisz spróbowac.
|
|
|
|
|
|
60l- ogólne 220l-in progress
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 15, 2004, 06:42:54 » |
|
Sorry za zlosci sheol, poniosło mnei troche, ja poprostu przeczytałem w paru żródłach ze zalicza sie ją do mniejszych bocji gdyż w niewoli osiąga do 11 cm a do takiego rozmiru bocje mozna umieszczac w 100 l baniaku .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|