Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Czy to mogą być pasożyty???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy to mogą być pasożyty???  (Przeczytany 1566 razy)
huda87
Nowy
*

« : Sierpień 22, 2009, 06:23:20 »

Witam serdecznie
Mam  pewien problem, otóż wczoraj padła mi bocja wspaniała była strasznie wychudzona, czerwone plamy na skórze, rozchylone i czerwone skrzela, zanim rybka padła szybki oddech. Dzisiaj zauważyłam podobne objawy u kosiarki z tym, że ta nie jest aż tak chuda-jest normalna. Zastanawiam się nad tym czy mogą być to pasożyty??Do tej pory było wszystko ok, żadnych chorób, żadne rewolucje się nie działy.
I przepraszam jeśli wątek umieściłam w złym dziale, proszę ewentualnie o przeniesienie
Bardzo proszę o pomoc!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 06:27:53 wysłane przez huda87 » Zapisane

Akwarium 240 L
Pozdrawiam Justysia z Katowic Smiley
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #1 : Sierpień 24, 2009, 00:07:20 »

Możesz dać zdjęcie tej kosiarki ? To wygląda na jakąś mieszaną infekcje.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
huda87
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 26, 2009, 07:01:21 »

Niestety nie, gdyż kosiarka opuściła ziemskie padoły. Jak widzę nic już się "ciekawego" nie dzieje. Bacznie obserwuję ryby i póki co wszystko jest ok

Akwarium 240 L
Pozdrawiam Justysia z Katowic Smiley
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #3 : Sierpień 26, 2009, 19:20:00 »

A jakie masz parametry wody?

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: