No dajcie spokój. Producenci napewno maja czyste hodowle. Ja karmie mrozonkami codziennie. Kiedys nawet karmilam zywym do czasu az pojawily sie hydry.
Czyste Hodowle

ty chyba nie wiesz co się dzieje na rynku akwarystycznym , kiedyś zaprzyjaźniony akwarysta osobiście mi powiedział że Rureczki wyjmują ze ścieków.Jeśli już ktoś musi karmić żywym a nie ma możliwości założenia domowej hodowli to tylko doniczkowcem ze sklepu ewentualnie rozwielitką.
2. A czym powinienem je karmić ?
3. Obsada : 2 skalary ,2 glonojady , 3 molinezje złote , bocja wspaniała , gurami , taka rybka czarnalecz jej płetwy są pomarańczowe raczej jest denna , mieczyk , neonek i gupik
Najpierw to zrób coś z tą obsadą , poczytaj troche w necie na temat tych ryb co masz , obsada jest bardzo zła.
Jaki pokarm? ja polecam pokarmy formy Tropical , Tropical - ichtio-vit ,Tropical - krill flake (moje ryby uwielbiają ten pokarm) , coś roślinnego na dobre trawienie - najlepsza będzie Tropical- spirulina forte , do tego jakieś mrożonki: Katrinex - jaja krabów , Katrinex- naturalny przysmak białkowo-roślinny
iraz na pare dni pokarm: Sera- gvg-mix 100Ml.
plus pokarm dla zbrojników(dla twojego niebieskiego) : Sera - wels-chips
przy takiej diecie twoje ryby powinny być zdrowe i szczęśliwe(oczywiście gdy zrobisz w akwa odpowiednią obsade).