Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Pokarmy  (Przeczytany 7286 razy)
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Sierpień 15, 2009, 19:46:23 »

No dajcie spokój. Producenci napewno maja czyste hodowle. Ja karmie mrozonkami codziennie. Kiedys nawet karmilam zywym do czasu az pojawily sie hydry.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
czapka
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Sierpień 15, 2009, 23:35:54 »

A ja właśnie założyłem chodowlę własnego żywego.
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #17 : Sierpień 27, 2009, 19:17:29 »

Cześć ja z siostrą karmie tylko płątkami z tropical ichtio-vit . Czy czymś jeszcze powinienem karmić ?
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Sierpień 27, 2009, 19:23:39 »

Cześć ja z siostrą karmie tylko płątkami z tropical ichtio-vit . Czy czymś jeszcze powinienem karmić ?
dieta ryb powinna być urozmaicona, karmienie jednym pokarmem jest niewłaściwe, p.s. spróbuj Ty jeść jedną potrawę na okrągło.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
darcio
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Sierpień 27, 2009, 19:29:01 »

Mam dwa pytania .
1 . Jak ktoś pisze post to czasem ma na dole napisaną swoją obstawę jak to zrobić ?
2. A czym powinienem je karmić ?
3. Obsada : 2 skalary ,2 glonojady , 3 molinezje złote , bocja wspaniała , gurami , taka rybka czarnalecz jej płetwy są pomarańczowe raczej jest denna , mieczyk , neonek i gupik 
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Sierpień 27, 2009, 19:41:54 »

No dajcie spokój. Producenci napewno maja czyste hodowle. Ja karmie mrozonkami codziennie. Kiedys nawet karmilam zywym do czasu az pojawily sie hydry.

Czyste Hodowle  Shocked ty chyba nie wiesz co się dzieje na rynku akwarystycznym , kiedyś zaprzyjaźniony akwarysta osobiście mi powiedział że Rureczki wyjmują ze ścieków.Jeśli już ktoś musi karmić żywym a nie ma możliwości założenia domowej hodowli to tylko doniczkowcem ze sklepu ewentualnie rozwielitką.

3. Obsada : 2 skalary ,2 glonojady , 3 molinezje złote , bocja wspaniała , gurami , taka rybka czarnalecz jej płetwy są pomarańczowe raczej jest denna , mieczyk , neonek i gupik

Najpierw to zrób coś z tą obsadą , poczytaj troche w necie na temat tych ryb co masz , obsada jest bardzo zła.
Jaki pokarm? ja polecam pokarmy formy Tropical , Tropical - ichtio-vit ,Tropical - krill flake (moje ryby uwielbiają ten pokarm) , coś roślinnego na dobre trawienie - najlepsza będzie Tropical- spirulina forte , do tego jakieś mrożonki: Katrinex - jaja krabów , Katrinex- naturalny przysmak białkowo-roślinny
iraz na pare dni pokarm: Sera- gvg-mix 100Ml.
plus pokarm dla zbrojników(dla twojego niebieskiego) : Sera - wels-chips

przy takiej diecie twoje ryby powinny być zdrowe i szczęśliwe(oczywiście gdy zrobisz w akwa odpowiednią obsade).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 19:52:44 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Sierpień 27, 2009, 20:40:32 »

Mam dwa pytania .
1 . Jak ktoś pisze post to czasem ma na dole napisaną swoją obstawę jak to zrobić ?
1. wejdź do swojego profilu masz tam pole podpis
2. odpowiedziałem Tobie w innym wątku, nie pytaj o to samo gdzie popadnie
3. obsada to już też wiesz z innego wątku... nie mówiąc, że podobno skalarów już tam nie ma?

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
darcio
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Sierpień 28, 2009, 07:03:49 »

Nic nie wywaliłem a jakie powinienem wywalić ? Obawiam że tato się nie zgodzi i siostra bo rodzice jej kupili to akwarium ale ja bardziej chce się o akwarystyce dowiedziec niż ona raczej  Sad
karol987
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Sierpień 28, 2009, 13:19:52 »

Do darcio:

1. Skalar to ryba która musi mieć przynajmniej 50cm wysokości akwa
2. bocja wspaniała ona rośnie do 25cm więc gdzie ona tam przeżyje?? może na styk wejdzie
3. niezidentyfikowana : masz w akwa rybe i nie wiesz jaka to??.
4. mieczyk potrzebuje duzo wiekszego akwarium.
darcio
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Sierpień 28, 2009, 14:31:50 »

Ale moja siostra się nie zgodzi ani tato na oddanie ich !!!!!! a pozatym moja bocja prawie w ogóle nie rośnie !!!!!!
arus113
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Sierpień 28, 2009, 14:41:48 »

Nie rośnie bo karłowacieje Wściekły
piotr_5e3
DIY rulz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Sierpień 28, 2009, 14:43:57 »

Ale moja siostra się nie zgodzi ani tato na oddanie ich !!!
Nie czepiajcie się. Cieszcie się, że chłopak martwi się co się może stać rybkom...
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Sierpień 28, 2009, 14:46:32 »

Ale moja siostra się nie zgodzi ani tato na oddanie ich !!!!!! a pozatym moja bocja prawie w ogóle nie rośnie !!!!!!

to pokaż im nasze forum i każ im z nami podyskutować , spróbujemy im wytłumaczyć 
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #28 : Sierpień 28, 2009, 14:47:39 »

Panowie to temat o pokarmach, nie o obsadzie. Dalsze posty nie na temat będą usuwane.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
darcio
Bywalec

« Odpowiedz #29 : Sierpień 28, 2009, 19:03:31 »

A więc czym karmicie rybki ( zrobie nowy wątek i proszę was tam o pomoc )
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: