Puma
Zainteresowany

|
 |
« : Grudzień 01, 2004, 20:27:08 » |
|
Znowu pisze w sprawie glonojada :lol: nie chce on jesc wogule zadnych tabletek ani nic tylko siedzi przy filtrze przyssany... wiadomo ze wcina glony ale to tez tak do konca mu nie wstarczy... wogule z tamtad nie wylazi... jak wrzuce tabletke do awka to nie ma szans zeby do niej nawet doplynac ... o kiryski juz sie nie martwie jedza cosik  wiec jak mam go karmic?? karmienie w nocy nic nie daje, zebry sie budza i zjadaja :lol: a jesli chodzi osalate brokuly itp to tez pewnie nie mial by szans chyba ze by innym rybom nie zasmakowaly , czuz mam poczac?? :cry:
|
|
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 01, 2004, 20:30:59 » |
|
Poszukaj na forum - tego też było już dużo  Kalafior, marchewa, liście sałaty itd (oczywiście sparzone).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murena
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2004, 20:38:48 » |
|
Znowu panikujesz, masz tego zbrojnika zdaje się drugi dzień. Nie padnie z głodu. Da sobie radę.  Zajrzyj na www.akk.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 01, 2004, 20:43:05 » |
|
nie chodzi mi o to czym go karmic czy salata , brokula itp  tylko o to ze on nie ma szans wogule zeby dostac sie do tej tabletki albo cos ... co mam w takiej sytuacji zrobic??
|
|
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 01, 2004, 20:46:52 » |
|
Skoro żyje to je  Nie martw się o niego. Moje po pewnym czasie same potrafiły się już upomnieć. Też wszystko im zjadało te tabletki, ale teraz potrafią pogonić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 01, 2004, 20:49:17 » |
|
Mysle, ze Twoj zbrojnik sobie poradzi, z glodu nie zdechnie. To chyba jakis mlodziutki zbrojnik...? Ja mialem zawsze problem ze zbrojnikami, gdyz jak podrosly to rzucaly sie na jedzenie odganiajac od niego pozostale ryby. Potrafily zjesc wszystko. Musialem sie pozbyc...
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
murena
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 01, 2004, 20:49:22 » |
|
Nie martw się, poradzi sobie. Rzuć jej jakiś kawałek warzywka: brokuła, listek sparzonej sałaty albo kapusty na noc. Nawet jak inne to poskubią, to i tak coś dla niego zostanie. Z tabletki albo granulek też coś poje, spokojnie, nie zemrze z głodu  Ty sam pewnie też czasem nie masz apetytu i nic złego z tego powodu się nie dzieje. Rybka musi się zadomowić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murena
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 01, 2004, 20:59:59 » |
|
Moje małe gloncie przez prawie dwa miesiące nie wychodzły z ukrycia. Nie miałam pojęcia czy w ogóle cokolwiek jedzą. Dziś jeden ma 4 a drugi 8 cm i świetnie sobie radzą z jedzonkiem. Nawet agresywnemu sumowi nie odpuszczają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 01, 2004, 21:14:30 » |
|
ech te okropne zbrojniki niebieskie  a patrzyłeś co on porabia w nocy kiedy jest zgaszone światło ? toradze poobserwować  w nocy napewno poszukuje pokarmu. Ja tabletki dla glonojadów podaje zawsze przed zgaszeniem światła tak by inne ryby miały problem sie do nich dobierać . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 01, 2004, 21:22:47 » |
|
On/ona mlodziutki jest 2-3 cm moze ma  , jak narazie chyba wcina bo ciagle przy filrze mordka zasuwa :lol: no i przemiana maretii dziala :lol: zobaczymy , ale jak cos mu sie stanie bedzie na was :wink: , co do podrosniecia i zabierania jedzenia sie nie boje , moje sobie w kasze dmuchac nie dadza spoko jest tylko ze to on dostaje teraz w miche :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|