Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przeróbka filtra  (Przeczytany 2149 razy)
ciupa92
Zainteresowany
**

« : Lipiec 09, 2009, 17:39:36 »

Mam pytanie odnośnie przerobienia zwykłego filtra gąbkowego na filtr który bedzie filtrował kilku stopniowo zeby była filtracjia 3 stopniowa mechaniczna biologiczna i chemiczna  HuhHuh??Pisałem już na innych postach ale nie otrzymałem odpowiedzi
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2009, 17:49:47 »

a co rozumiesz prze ''zwykły '' filfr? - jaki to filtr jaki ma przepływ - najlepiej daj link do tego filtra

ciupa92
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 09, 2009, 18:02:07 »

No to coś takiego http://allegro.pl/item679199114_najlepszy_filtr_z_deszczownia_akwarium_60l_200l_h.html nie jest identyczny jak mój ale jestem na wakacjach i nie mam dostępu by sprawdzić ten mój
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2009, 18:39:42 »

no to nie jest za ciekawy .. . ze względu na słabą pompę mały jej przepływ...
No ale możesz zrobić tak: gąbkę uciąć połowę i zostawić ją na dole ( tam gdzie te szparki w obudowie są ) a w pozostałe miejsce nasypać ceramiki czy keramzytu . Albo wersja druga lepsza : zakup nową gąbkę większą , odetnij spód obudowy filtra ( denko tej ''osłonki'' na gąbke) , nową gąbkę wbij/nadziej na tą obudowę... nie wiem jak to bardziej obrazowo napisać albo możesz też w denku obudowy wywiercić dziurkę i w tą dziurkę wepchnąć rurkę Wink -rurkę czyli wąż taki jak do odmulania a na ten wąż założyc gąbkę ( tylko to nie może być wężyk cieniutki tylko taki mniej więcej o średnicy 1cm czy 1,5cm) - chodzi mi o to aby ta nowa gąbką była jak by dodatkowo doczepiona do filtra od dołu _ wiesz co mam na myśli? a komorę obudowy zasyp ceramiką czy tak czym sobie chcesz - wtedy całą( i tak nikłą) powierzchnię filtacyjną będzies miał nie naruszoną i zasypaną tym nowym medium a gąbką nie zajmnie Ci miejsca w obudowie tylko ''powiększy'' filtr.

ciupa92
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2009, 19:04:29 »

Wiem o co Ci chodzi Dzięki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: