Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z dyskowcami  (Przeczytany 7188 razy)
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Lipiec 08, 2009, 10:10:12 »

Ja zrobilbym odwrotnie. Usunalbym wszystkie kryjowki zeby mialy gdzie plywac, a nie chowac sie.

Wydaje mi się że każda ryba musi mieć kryjówkę aby czuła się bezpiecznie w sytuacjach zagrożenia np. jak ktoś obcy podejdzie do akwa , jak nie miała by kryjówki to co by zrobiła?Paletki to nie są odważne ryby dlatego bezpieczne miejsca w akwarium powinno mieć.

Chowaja sie bo ma gdzie sie chowac. Wpusc paletki do akwa bez dekoracji i zobacz jak beda sie zachowywac. Zupelnie inaczej niz w dekoracyjnym.

pozdrawiam
asmi
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 08, 2009, 10:25:44 »

Chowaja sie bo ma gdzie sie chowac. Wpusc paletki do akwa bez dekoracji i zobacz jak beda sie zachowywac. Zupelnie inaczej niz w dekoracyjnym.

ale chyba lepiej dla paletka jak ma się gdzie schować niż jak nie ma? chyba każdy lubi czuć się bezpiecznie? jak paletka będzie chciała to sama wyjdzie jak nie to nie , trzeba dać jej wybór.
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Lipiec 08, 2009, 11:02:13 »

Paletka po to jest w akwarium zeby plywala i cieszyla oko jej wlasciciela, a nie siedziala za korzeniem czy inna ozdaba i wyplywala dopiero jak nikog w pokoju nie ma.

pozdrawiam
asmi
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Lipiec 08, 2009, 12:37:36 »

Paletka po to jest w akwarium zeby plywala i cieszyla oko jej wlasciciela, a nie siedziala za korzeniem czy inna ozdaba i wyplywala dopiero jak nikog w pokoju nie ma.

Paletka to nie jest obrazek czy inna sztuczna rzecz którą możesz sobie obserwować ile chcesz to jest żywe stworzenie które musi mieć prawo wyboru co chce robić , moje dyski jak się nie ruszam i spokojnie obserwuje wypływają z kryjówek i pływają sobie normalnie po akwarium (jedzą już mi nawet z ręki  Grin) tylko nie można robić gwałtownych ruchów.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Lipiec 08, 2009, 13:38:56 »

Paletka to nie jest obrazek czy inna sztuczna rzecz którą możesz sobie obserwować ile chcesz to jest żywe stworzenie które musi mieć prawo wyboru co chce robić , moje dyski jak się nie ruszam i spokojnie obserwuje wypływają z kryjówek i pływają sobie normalnie po akwarium (jedzą już mi nawet z ręki  Grin) tylko nie można robić gwałtownych ruchów.

A moje pływają zawsze ... myślę, że na wszystko trzeba czasu

mczbyslaw
Zainteresowany
**

LABIRYNTOWATE

« Odpowiedz #20 : Lipiec 12, 2009, 13:05:34 »

zrob kryjowki z ze skałek wapiennych, bazaltu zobaczysz ze paletki sie przyzwyczaja i jak podejdziesz do akwarium to beda wypływały z kryjowek

NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA ZADAWANE NA PW!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #21 : Lipiec 12, 2009, 13:09:42 »

Ta jasne ze skałek wapiennych -weź Ty lepiej już nic nie pisz

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Lipiec 12, 2009, 13:10:31 »

zrob kryjowki z ze skałek wapiennych, bazaltu zobaczysz ze paletki sie przyzwyczaja i jak podejdziesz do akwarium to beda wypływały z kryjowek

Błagam. To juz jest zwyczajny Trolling.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Lipiec 12, 2009, 13:26:20 »

człowieku nie udawaj fachowca jak nie masz pojęcia o rybach!!! szkoda mi tych twoich labiryntowców bo mają na pewno z tobą trudne życie   Undecided  skały wapienne chcesz wsadzić do akwarium z paletkami które potrzebują lekko kwaśnej wody? co za idiotyzm...
mczbyslaw
Zainteresowany
**

LABIRYNTOWATE

« Odpowiedz #24 : Lipiec 12, 2009, 13:55:22 »

no tak takie groty sa najlepsze w innych paletki nie wytrzymaja...

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Lipiec 12, 2009, 13:56:45 »

Czego nie wytrzymaja? Chyba parametrów wody.  Wściekły

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Lipiec 12, 2009, 14:06:47 »

człowieku czy ty jesteś niepełno sprawny umysłowo? WAPIENIE PODNOSZĄ PH A PALETKI WYMAGAJĄ LEKKO KWAŚNEJ WODY!! groty to ty masz chyba w głowie bo coś ci za dobrze nie idzie myślenie  Roll Eyes
mczbyslaw
Zainteresowany
**

LABIRYNTOWATE

« Odpowiedz #27 : Lipiec 12, 2009, 18:00:44 »

to zalezy jakie wybierzesz wapienie, masz duzy wybor, wiec pomysl. i tak wogole proponuje zeby Cie moderatorzy przypilnowali bo brak Ci taktu i ogłady

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #28 : Lipiec 12, 2009, 18:02:39 »

to zalezy jakie wybierzesz wapienie, masz duzy wybor, wiec pomysl. i tak wogole proponuje zeby Cie moderatorzy przypilnowali bo brak Ci taktu i ogłady

Ty tez juz powinienes miec Moderowanego, bo jeszcze jakis poczatkujacy przeczyta twoje madrosci i katastrofa murowana.

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Lipiec 12, 2009, 18:06:58 »

prędzej ciebie tutaj zbanują bo ciągle piszesz jakieś idiotyzmu typu ,,brak neonom fosforanów,, lub ,,no tak takie groty sa najlepsze w innych paletki nie wytrzymają...,, a wiesz człowieczku że w naturalnym środowisku paletek nie ma nawet skał a co dopiero mowa o wapieniach to niby czemu i czego miały by nie wytrzymać? paletkom kryjówki robi się z KORZENI , KONARÓW a nie ze skał i wapieni które podnoszą ph i twardość wody  Roll Eyes  a wiec zastanów się co ty piszesz za głupoty  Roll Eyes o ile wiem to każdy wapień podnosi ph i dlatego stosuje się go w Malawi lub Tanganice a nie u ryb które preferują miękką i lekko kwaśną wode.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: