Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: sum poza akwarium...  (Przeczytany 3744 razy)
Plex
Stały użytkownik

« : Listopad 24, 2004, 18:00:25 »

moj sum afrykanski wyskoczyl z akwa w nocy (jestem w trakcie budowy pokrywy) Jako ze odychac potrafia powietrzem atmosferycznym na wzor labiryntow to zyje ale wysechl i klejacy byl bardzo. Teraz plywa lecz jego wasy nie sa juz tak sztywne i dziwnie sie zachowuje. Np czasami plywa pionowo zaraz przy dnie. Jest godzina 18.00 a odratowalem go o 8 rano. Czy jest szansa ze przezyje i czy nie zdechnie z glodu po uszkodzeniu wasow :?:  :!:  :?:

Setka po starcie
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2004, 18:13:15 »

Szansa zawsze jest, ale z tego co widać z opisu utracił bardzo dużo wody, stąd kleisty śluz. Na 100% nie da się powiedzieć. Najbliższe dni, a może nawet godziny będą decydujące.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2004, 19:56:33 »

zgadza się sansa jet... Proponuję akwa nakryć szkłem lub folią przynajmniej to uniemożliwi wyskakiwanie rybkom ... Pozdr.

112,25
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 24, 2004, 20:55:55 »

Albo po prostu zaopatrzyć się w pokrywę.
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Listopad 24, 2004, 21:02:13 »

napisz jak sie czuje sum- pan wyskakiwacz.

60l- ogólne
220l-in progress
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 24, 2004, 21:58:18 »

Sumek czuje sie chyba nawet niezle tylko dalej malo ruchliwy. Odpoczywa sobie w kokosie  :wink: Takie senatorium sobie tam chyba zrobil. Nie wyplywa z tamtad a ja go na sile nie wyciagne zeby zobaczyc jak wyglada. Bede informowal na bierzaco... Trzymajcie kciuki

Setka po starcie
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 25, 2004, 20:25:17 »

Najnowsze info w sprawie suma... Odpadly mu wasy i ma teraz takie kikuty tylko. Zlazi mu pletwa grzbietowa i koncowki pozostalych... Zaczal dzisiaj jest i wyplywa troche. Moze mu sie uda :?

Setka po starcie
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Listopad 25, 2004, 20:31:26 »

Trzymamy kciuki. Fajnie, że je. Martwi reszta, ale może się uda. Dawaj znać co dalej.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #8 : Listopad 26, 2004, 20:49:55 »

To co dzieje się z twoim sumem jest normalne po przesuszeniu. Mój Synodontis po takim samym wypadku całkowicie oblazł ze skóry, stracił wszystkie płetwy i wąsy. Wyglądał jak żywy filet. Ale wyleczył się i żyje do dziś. Ma 7lat.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: