panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2340 : Marzec 26, 2011, 18:32:46 » |
|
mi tez to wygląda na pretnika trójbarwnego inaczej morelowego
morelowy to odmiana barwna pretnika wargacza (chyba) tu masz p karlowatego red  a tu trojbarwnego   fotki z internetu
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 18:55:32 wysłane przez panchax »
|
|
Kris
|
|
|
akwarystycznie
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2341 : Marzec 28, 2011, 14:58:40 » |
|
Nie mamy pewnych źródeł. Bo w tej sytuacji widzimy, że każdy ma inne zdanie. Inni korzystają z internetu, inni z książki, jeszcze inni z własnego doświadczenia, ale jest to kwestia sprzeczna, i to nie od dzisiaj.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 14:03:09 wysłane przez akwarystycznie »
|
|
The only place where success comes before work is in the dictionary. ("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
|
|
|
maciuleczek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2342 : Marzec 28, 2011, 21:32:31 » |
|
dla mnie naistotniejsza kwestia aby się samiec z samiczkami dogadał. Póki co kiepsko idzie, bo je gania, przepędza. Pan od którego kupiłem samiczki twierdzi, iż to w wyniku tego, iż samca mam starszego (dużo większego) a samiczki są całkiem młode. Jak podrosną trochę powinny się zacząć kojarzyć. wydaje mi się, że to może być dobra interpretacja zwłaszcza iż samiec gania tylko mniejsze od siebie ryby, a takie jak bocje jego wielkości kompletnie nie nawet jak ciekawsko badają okolice jego gnizda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2343 : Marzec 29, 2011, 06:58:32 » |
|
Nie mamy pewnych źródeł. Bo w tej sytuacji widzimy, że każdy ma inne zdanie. Inni korzystają z internetu, inni z książki, ale jest to kwestia sprzeczna, i to nie od dzisiaj.
ja korzystam jeszcze z 30-toletniego doswiadczenia z rybami
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
|
|
akwarystycznie
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2345 : Kwiecień 06, 2011, 18:05:28 » |
|
Nie wydaje mi się, ale może to: Neolamprologus leleupi
|
|
|
|
|
|
The only place where success comes before work is in the dictionary. ("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby
|
 |
« Odpowiedz #2346 : Kwiecień 06, 2011, 19:33:22 » |
|
Glonojad Syjamski (Gyrinocheilus aymonieri) odmiana ksantoryczna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moroboro
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2347 : Kwiecień 06, 2011, 19:49:43 » |
|
Nie wydaje mi się, ale może to: Neolamprologus leleupi
Też na początku myślałem że to szczelinowiec. Dzięki Glonojad Syjamski (Gyrinocheilus aymonieri) odmiana ksantoryczna
Bingo! Wielkie dzięki!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2011, 20:40:02 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2349 : Kwiecień 08, 2011, 21:56:58 » |
|
z tych ujec ciezko powiedziec choc wyglada na panne podkarm troche , wiecej niz troche i powinno delikatnie pokazac sie pokladelko. - mam nadze ze wiesz co to a i skalar ma zwichrowany ogon - to moze byc pezyczyna kiepskich warunkow w akwa lub martwica pletw. podmien wode i podlecz rybe
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
moroboro
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2350 : Kwiecień 09, 2011, 10:55:57 » |
|
Mam go od kilku dni, wygląda na podkarmionego - porównuje go do podobnych wielkością skalarów w sklepach i muszę stwierdzić, że brzuszek ma zdecydowanie większy. Pokarm pobiera chętnie, nie kaprysi /zresztą nie musi/. Postaram się o więcej lepszych zdjęć. I dzięki za info. Aha - podmiany regularne a nawet więcej niż regularne / 2 -3 x na tydzień/. Pozdrawiam
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 10:57:30 wysłane przez moroboro »
|
|
|
|
|
|
|
panchax
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2352 : Kwiecień 09, 2011, 17:58:23 » |
|
to niekoniecznie martwica pletw - nie ma 100% pewnosci - a podmianki... to moze za czesto robisz - zwlaszcza jesli lejesz kranowe... ja leczylem w ogolnym i bylo ok tak tp ryba wyglada na zdrowa co do plci tez nie mam pewnosci niestety gdzies tam wrzocilem na rozmnazanie skalarow bodajrze w dziale rozmnazanie fotki par - moze tamto rozjasni sytuacje...
|
|
|
|
|
|
Kris
|
|
|
moroboro
Stały użytkownik