Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z Bojownikiem  (Przeczytany 9002 razy)
anek83
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Maj 25, 2009, 14:38:35 »

Ile godzin dziennie mniej więcej muszę oświetlać roślinki o których wspomniałaś? do tej pory jadł bez problemu dopiero po zatruciu przestał wydaje mi się że on chce ale nie może wypluwa ,czy są testy do wody które pokazują wysokie stężenie tych związków w wodzie?
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Maj 25, 2009, 14:40:19 »

Tak, sa takie testy, do kupienia w sklepie akwarystycznym/zoologicznym.

Zazwyczaj oświetla się akwarium ok. 10-12 godzin na dobę.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
lifia
Przecinek jest po to, by nadac dzwiek myslom...
Stały użytkownik

Michael Jackson - tu jeszcze go nie bylo ;/

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 04, 2009, 22:19:17 »

lifia no gratuluję wiedzy " Gabka wydmuch*aca babelki powietrza, a filtr to troche roznica. Gabka napowietrza, ale nie oczyszcza wody. " A ja zawsze używałem gąbki do filtra żeby oczyszczała mi wodę a nie żeby napowietrzała.Bo napowietrza w tym filtrze powietrze z brzęczyka, no ale człowiek uczy się całe życie ,cieszę się że dowiedziałem się tego od akwarystki z tak dużą wiedzą.

No, jak Ci w ta gabke wsiakaja brudy same z siebie, to ja Tobie gratuluje umiejetnosci rozumienia tekstu czytanego Smiley

Lifia

50 l.
- 20 gupikow (15 samic)
- Gyrinocheilus Aymonieri (glonojad syjamski)
- Ancistrus Dolichopterus
- Caridina Gracilirostris "Red Nose"
- Neocaridina Heteropoda (Neocaridina Denticulata Sinensis) "Fire Red"
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #33 : Czerwiec 05, 2009, 04:32:30 »

lifia u mnie w gąbkę brudy wsiąkają i zbierają się koło gąbki bo zasysa je woda to najprostszy filtr używany zanim jeszcze Ty się urodziłaś.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: