Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #360 : Październik 06, 2011, 08:24:20 » |
|
baniakmaniak: następstwo wcześniejszych przyrostów roślin - jak wiesz to nie aranżacje celowe tylko spontaniczne, a co powiesz o klimatycznym wyglądzie 09.09.2009?, a 30.08.2010 - jak niektóre rośliny przerosną a niektóre świeżo po przycine wtedy mamy obrazy które rzadko widać na zdjęciach bo albo jest od zera równiutko albo przerost totalny wszystkiego ja lubię podprowadzać niektóre rośliny do niekontrolowanego rozrostu po to żeby się przekonać jak będą wyglądały na tle całości
rodia: jasne myślałem że mnie ładujesz...
Anubis-RE : jesteś na kolejce ale nie będę ci szjcu wysyłał, dam znać jak będzie konkret
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #361 : Październik 06, 2011, 11:11:12 » |
|
Aranż z 09.09.2009 r też wygląda bardzo ciekawie lecz gorszy jest tam podział na plany, ale za to wydaję się bardziej dziki (naturalny).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #362 : Październik 06, 2011, 11:40:15 » |
|
najbardziej naturalnie wygląda jak wszystko zarośnie ale jest jeszcze kwestia zapewnienia rybom miejsca do pływania, trochę mały mam ten baniak jak na palety bo urosły sporo (części się pozbyłem) a tu jeszcze jak zielsko bujnie to nie mają miejsca gdzie pływać i siedzą pochowane w krzakach, dlatego często jak robię przycinki do konkretnie to gruntu co widać w galerii
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #363 : Październik 29, 2011, 13:40:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #364 : Październik 29, 2011, 16:22:48 » |
|
Ja się w twoim wątku wypowiadać nie będę Mirmil , bo mi za każdym razem szczęka opada i mam kłopoty z jej zebraniem Powiem tylko że to jest akwa, które na tym forum podoba mi się najbardziej, wiele jest pięknych zadbanych pomysłowych ale do Twojego to brak mi słów .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #365 : Październik 31, 2011, 07:08:09 » |
|
Ja się w twoim wątku wypowiadać nie będę Mirmil , bo mi za każdym razem szczęka opada i mam kłopoty z jej zebraniem Powiem tylko że to jest akwa, które na tym forum podoba mi się najbardziej, wiele jest pięknych zadbanych pomysłowych ale do Twojego to brak mi słów ....  Tola: dziękuję za miłe słowo, mnie też się podoba moje akwa, ale na tym forum jest wiele pięknych zbiorników, chociażby zbiornik Pethro, Emi czy Vento, IMHO: są ładniejsze od mojego - polecam obejrzenie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #366 : Październik 31, 2011, 16:48:44 » |
|
Oczywiście zgadzam się całkowicie, ale każdy ma to swoje naj.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #367 : Listopad 23, 2011, 22:27:27 » |
|
najbardziej naturalnie wygląda jak wszystko zarośnie
uwierz mi Twój baniak z naturalnym wyglądem ma niewiele wspólnego - w każdym aspekcie. Oczywiście nie odczytuj tego jako niedocenianie OGROMU pracy jaki trzeba włożyć w akwarium roślinne. Nigdy nie negowałem tego, iż przy hodowli chwastów trzeba się napracować ale wypisywanie zdań jw to czystej wody HIPOKRYZJA. pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #369 : Grudzień 03, 2011, 06:38:54 » |
|
Ale ci sie pogostemon rozszalał, aż zazdroś chwyta bo ja akwarium ostatnio zaniedbałem i mój w porównaniu do twojgo to nędza  Ale mam teraz wiecej wolnego czasu to sie nadrobi.. hehe A tak z ciekawści jakie nawożenie stosujesz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #370 : Grudzień 03, 2011, 07:33:16 » |
|
Witaj Pethro,
od pewnego momentu zacząłem upraszczać wszystko maksymalnie. Wiele z roślin drobnych wymagających dużego wkładu pracy wyrzuciłem z akwa - bolało ale cóż, nie mam czasu na spędzanie całymi weekendami przy akwarium. Pogestemon od momentu jak się zamieniliśmy roślinkami rósł jak na drożdżach, więc stwierdziłem że zamiast blyxy której miałem już dość zrobię trawnik właśnie z niego i tak pozostało... jest to dość fajna roślinka ze względu na to że nie rośnie w górę ale na boki, tym łatwiej się ją prowadzi.
Nawożę stosując pseudo EI - tzn własne sprawdzone metody, po podmiance wody w niedziele do środy maksymalnie na chwile obecną mam: Mikroelementy - DIY - proszek Makropelementy - DIY - proszek K2SO4 - DIY - proszek SYMFONIA ZŁOTA - DIY - proszek KH2PO4 - DIY - proszek MgSO47H20 - DIY - proszek Aquapotas FERROACTIV
dużo daje samo doświadczenie wynikające z obserwacji, czasami leję więcej danego nawozu jeśli widzę niedobory czegoś.. sam wiesz że nawet najlepsze metody nawożenia czasami wymiękają i trzeba dolać czegoś więcej np: potasu lub fosforu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pethro
|
 |
« Odpowiedz #371 : Grudzień 04, 2011, 04:38:41 » |
|
To prawda żaden system nie zastąpi myślenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregorij
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #372 : Grudzień 15, 2011, 08:03:18 » |
|
Cześć, widzę na twojej stronie nowy wypasiony sterownik amazon2, ale nigdzie nie widzę żeby był w sprzedaży, czy w ogóle jest możliwość kupienia go? i jaka jest jego cena, Ostatnie zdjęcia coś ubogie w rośliny po tych przycinkach.. kiedy z tymi tropheusami zaczynasz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl
|
 |
« Odpowiedz #373 : Grudzień 15, 2011, 18:47:11 » |
|
jest to nowy sterownik, ale o ceny pytaj na priv a nie na wątku o moim akwa Ostatnie zdjęcia coś ubogie w rośliny po tych przycinkach..
taki był zamiar żeby nie przycinać co tydzień kiedy z tymi tropheusami zaczynasz?
na razie nie, bo domownicy nie bardzo chcą się zgodzić na to żeby nie było paletek, a córa (6 lat) po obejrzeniu kilku akwariów z trophkami zapytała czy chce mieć brzydsze akwarium niż teraz .... komentarz chyba zbędny jest w takiej sytuacji  pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #374 : Grudzień 15, 2011, 18:57:11 » |
|
na razie nie, bo domownicy nie bardzo chcą się zgodzić na to żeby nie było paletek, a córa (6 lat) po obejrzeniu kilku akwariów z trophkami zapytała czy chce mieć brzydsze akwarium niż teraz .... komentarz chyba zbędny jest w takiej sytuacji  pozdrawiam Dokładnie mam to samo dlatego muszę trzymać pospolite neony i mieczyki choć akurat miecze lubię bo przynajmniej każdy jest inny (kolorystycznie) a neony takie same nuuda. Sporo chemii ładujesz do baniaczka chyba często musisz robić solidne podmianki wody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|