Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Co sądzicie na temat Glossostigme elatinoides??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co sądzicie na temat Glossostigme elatinoides??  (Przeczytany 1992 razy)
JIN5
Zainteresowany
**

« : Listopad 01, 2004, 13:00:11 »

Mam pytanie.Mianowicie che sie dowiedziec czegos wiecej o uprawie tej rosliny!!!!:)

60 l. 57 Głupiczków, Labeo i 2 Kirysy  30l. 25 młodych Molinezji, 6 Neonów

WWW.NFSUCENTER.TK i WWW.FORUMAQUA.IR.PL
Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2004, 16:02:40 »

Bardzo prosta w uprawie. Do szczęścia wystarczy jej światło powyżej 0.5W/l, dużo CO2 i NO3.
Nie wiem co ludzie w niej widzą...IMO jest to chwast, który jest ciężko kontrolować bo zarasta wszystko co się da, dlatego wielu akwarystów roślinnych po 2-3miesiącach eufori wywala to z akwa :lol: . Ja bawiłem się z glosią dwukrotnie...i dwukrotnie ją wywaliłem. Glosia IMO nadaje się do zbiorników gdzie jest motywem przewodnim (rośliną dominującą) np. wyspa otoczona morzem glosso.

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
JIN5
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2004, 17:00:29 »

Czy konieczne jest stosowanie CO2 i NO3??

Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2004, 17:33:27 »

Cytat: JIN5
Czy konieczne jest stosowanie CO2 i NO3??

Jeżeli obsada jest wystarczająca a światło średnie to azotanów powinno wystarczyć jednak wszystkie rośliny drobnolistne lubią NO3 :wink: . CO2 jest glosi bardzo potrzebne...zresztą powyżej 0.5W/l bez podawania dwutlenku węgla żadna roślina za długo "nie pociągnie". Przy mniejszym oświetleniu nie ma co porywać się na tą roślinę.

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
JIN5
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 01, 2004, 17:38:49 »

A jakbym miał duże oświetleni to w tedy by starczyło??Czy są jakieś rośłinki które niepotrzebują CO2 i NO3??

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: