Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: pokarm  (Przeczytany 4717 razy)
kuba66554443322
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 23, 2009, 16:24:07 »

Cześć ! Chce przygotować moim rybkom danie  z salaty lub szpinaku wiem z rożnych źródeł ze sałatę się parzy ?? Jak to przygotować zęby om smakowało?Huh?
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 23, 2009, 16:30:13 »

konkretnie chodzi ci coś ala dla glonków?? jak tak to normalnie wyparz żeby stała się miększa

kuba66554443322
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 23, 2009, 16:56:43 »

A inne rybki tez będą to jadły??
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 23, 2009, 17:02:54 »

poczytaj - http://strony.aster.pl/elem/akk/s_kk.html

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
mojrzesz
Nowy
*

Jeea , och my dead

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 25, 2009, 08:39:44 »

Jak będzie smaczne to czemu nie Wink ---każda ryba podpływa i próbuje , jak jej zasmakuje to je aż jej sie płetwy trzęsą ..hehe , oczywiście mięsożerne tego nie tkną , ale chyba takich a akwa nie masz WinkWinkWink

Nowy na forum  , lecz nie całkiem zielony w akwarystyce Wink
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 26, 2009, 11:25:47 »

Moje tęczanki, niby lubiące roślinożerną dietę, na szpinak nawet nie spojrzały, ani nie podpłynęły do wyparzonego liścia. Widocznie za mało atrakcyjny pokarm - może mrożony szpinak w kawałeczkach bardziej by im przypadł do gustu (oczywiście po rozmrożeniu) Wink Teraz próbuję z rzeżuchą.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
kirol
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 26, 2009, 19:24:35 »

Heh , moje też nie lubią rzeżuchy ;d za ostrą sieje xD .....ja im daje bio vit . to im podchodzi....a tak z roślin świerzych ...szpinak nie próbowalem , a ktoś próbował jakies jeszcze roślinki dawać ? Wink
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 26, 2009, 20:13:21 »

Ja sparzoną sałatę- jedynie teleskop się nię zainteresował, ale oni on, ani kapturek, ani kiryski nie wykazyją chętki na nią, a pływa w akwarium 2-3h. Dawałam im też ugotowaną marchewkę, również nie chciały jeść-kaptur kilka razy podziobał, zatargał pod filtr i dalej nie ruszał (pewnie chciał się jej pozbyć:P). Za to rybcie uwielbiają pierś z kurczaka-upieczoną (oczywiście bez przypraw), dostały ją raz miesiąc temu i kaptur szalał jak ją widział. Robił nad nią kółka naprzemian dziobając, nie odpływał od niej na krok, póki prawie cała nie została zjedzona. Mimo to, boję się dawać im mięsko częściej, bo one raczej powinny mieć dietę roślinną. Smiley
kirol
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 26, 2009, 20:16:47 »

hehe bo sie nawzajem pozjadają jak poczują mięsko  Grin

1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 26, 2009, 20:26:24 »

Albo kiedyś zaatakują mnie jak będę je karmić Tongue.

Myślę, że raz na jakiś czas nie powinno im zaszkodzić.

Chociaż zauważyłam coś bardzo dziwnego... zanim podałam kapturkowi mięsko miał on brązowe przebarwienie na ciele. A mniej więcej w ciągu dwóch dni po zjedzeniu plama stopniowo zanikła. Teraz ma on w tym miejscu jedynie żółte przebarwienie, które już miał. W zoologicznym mówili mi, że to brązowe raczej nie zejdzie- a zeszło. zastanawiam się, czy jak mu dam 2 raz mięsko, to czy nie zejdzie mu też to żółte, choć zdaję sobie sprawę z tego, że na 90% zjedzenie mięska i zniknięcie plamy było po prostu zbiegiem okoliczności Smiley
kirol
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 26, 2009, 20:28:41 »

hehe różne rzeczy sie dzieją w naszym akwarium , np, teraz patrze na moją molinezję i sobie lezy na boku , jak by spala , ale zyje i jest zdrowa xDDe ,

Proszę nie spamować,bo będę zmuszona podwyższyc ostrzeżenie. Atria C
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 08:56:10 wysłane przez Atria_C » Zapisane
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 26, 2009, 20:46:51 »

To fakt. Każda rybka jest inna. jeden z moich kirysów robi to samo, zastyga przechylonyna jedną stronę opierając się o kamień jedną płetwą, mój dawny złoty welon wypychał na powierzchnię małego kapturka, gdy chyba źle się czuł i siedział cały czas przy dnie.

Przymierzam się do zaserwowania rybkom groszku z puszki, czy słyszeliście o tym rarytasie?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 26, 2009, 20:59:43 »

Przymierzam się do zaserwowania rybkom groszku z puszki, czy słyszeliście o tym rarytasie?
Mozna, ale postaraj sie usunac skorke w ktorej jest (moze byc szkodliwa)

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 26, 2009, 21:09:38 »

nie polecam jeść żywności z puszki nawet ludziom ponieważ puszki te są w środku aluminiowe,aluminium jest to bardzo szkodliwy
środek który przenika do pokarmu , groszek z puszki ma dużo konserwantów i nie jest to korzystny pokarm.
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 26, 2009, 21:17:18 »

Ok, rozumiem, a co z ugotowanym groszkiem? też obierać ze skórki?
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: