Nie wiem co się dzieje w moim akwarium!! Wczoraj zdechł mi mój ukochany bojownik i nie mam pojęcia dlaczego!!! Zobaczyłam wczoraj (jak wróciłam ze szkoły), że mój bojownik( zazwyczaj ruchliwy) siedzi cały czas na dnie, nie podpływa po karmę a nawet jakby chciał to nie może bo ciągle się przewraca. Gdy to zobaczyłam to szybko go odizolowałam dałam lekarstwo Ichiostan czy coś takiego i dalej czekałam o obserwowałam co się dzieje. Niestety bojownik po 10 czy 15 minutach zdechł

Jak mu się przyglądałam to miał tylko na grzbiecie ( on był ciemnoniebieski) jaśniejszą plamę. Tyle żadnych objawów. A dzisiaj mi zdechła brzanka rekinia. Gdy rano na nią patrzyłam normalnie się zachowywała, a gdy posprzątałam w pokoju to zobaczyłam ją martwą!!

W akwarium mam jeszcze glonojada, prętnika, żałobniczkę oraz suma rekiniego.Martwię się że i one mi zdechną dałam do mojego akwarium preparatu odkażającego i zwalczającego pasożyty MFC i nie wiem co dalej.Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję:)
A kupilas juz wieksze akwarium, czy nadal to wszystko trzymasz w 25 L ?
Czy mierzysz parametry wody ? jesli tak to jakie masz wyniki ?
Jak dbasz o akwarium - jak i w jakiej ilosci zmieniasz wode, jak czyscisz filtr, czy odmulasz, czy ta sztuczna roslina nadal jest w baniaku ?
Juz kilka razy zwracalas sie z prosba o pomoc w klopotach z Twoim akwarium i pozniej milczysz, wiec nie wiem czy jest sens odpowiadac na Twoje posty jesli pozniej nie odpowiadasz.
A te wiadomosci ktore podajesz to stanowczo za malo by rozwiazac Twoje problemy