Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co się dzieje?  (Przeczytany 1699 razy)
kinga22
Nowy
*

« : Kwiecień 22, 2009, 11:17:27 »

Nie wiem co się dzieje w moim akwarium!! Wczoraj zdechł mi mój ukochany bojownik i nie mam pojęcia dlaczego!!! Zobaczyłam wczoraj (jak wróciłam ze szkoły), że mój bojownik( zazwyczaj ruchliwy) siedzi cały czas na dnie, nie podpływa po karmę a nawet jakby chciał to nie może bo ciągle się przewraca. Gdy to zobaczyłam to szybko go odizolowałam dałam lekarstwo Ichiostan czy coś takiego i dalej czekałam o obserwowałam co się dzieje. Niestety bojownik po 10 czy 15 minutach zdechł Sad Jak mu się przyglądałam to miał tylko na grzbiecie ( on był ciemnoniebieski) jaśniejszą plamę. Tyle żadnych objawów. A dzisiaj mi zdechła brzanka rekinia. Gdy rano na nią patrzyłam normalnie się zachowywała, a gdy posprzątałam w pokoju to zobaczyłam ją martwą!! Sad  W akwarium mam jeszcze glonojada, prętnika, żałobniczkę oraz suma rekiniego.Martwię się że i one mi zdechną dałam do mojego akwarium preparatu odkażającego i zwalczającego pasożyty MFC i nie wiem co dalej.Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję:)

Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 22, 2009, 11:30:48 »

Opisz swoje akwarium, obsadę itp.
Może to ospa?

"Pokaż swoje sukcesy, nie szukaj porażek u innych"
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22727.0

...ciągle myślę nad LT na ziemii Smiley
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 22, 2009, 11:54:40 »

Oraz podaj jakie masz parametry w akwa np. Ph, temperatura , kh, itp.

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
Królewna Śnieżka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2009, 13:00:53 »

moze jeszcze ma podac ilosc babelkow powietrza w akwa...
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #4 : Maj 01, 2009, 16:13:31 »

moze jeszcze ma podac ilosc babelkow powietrza w akwa...
Co to ma wspólnego ?

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 01, 2009, 16:23:23 »

Nie wiem co się dzieje w moim akwarium!! Wczoraj zdechł mi mój ukochany bojownik i nie mam pojęcia dlaczego!!! Zobaczyłam wczoraj (jak wróciłam ze szkoły), że mój bojownik( zazwyczaj ruchliwy) siedzi cały czas na dnie, nie podpływa po karmę a nawet jakby chciał to nie może bo ciągle się przewraca. Gdy to zobaczyłam to szybko go odizolowałam dałam lekarstwo Ichiostan czy coś takiego i dalej czekałam o obserwowałam co się dzieje. Niestety bojownik po 10 czy 15 minutach zdechł Sad Jak mu się przyglądałam to miał tylko na grzbiecie ( on był ciemnoniebieski) jaśniejszą plamę. Tyle żadnych objawów. A dzisiaj mi zdechła brzanka rekinia. Gdy rano na nią patrzyłam normalnie się zachowywała, a gdy posprzątałam w pokoju to zobaczyłam ją martwą!! Sad  W akwarium mam jeszcze glonojada, prętnika, żałobniczkę oraz suma rekiniego.Martwię się że i one mi zdechną dałam do mojego akwarium preparatu odkażającego i zwalczającego pasożyty MFC i nie wiem co dalej.Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję:)

A kupilas juz wieksze akwarium, czy nadal to wszystko trzymasz w 25 L ?
Czy mierzysz parametry wody ? jesli tak to jakie masz wyniki ?
Jak dbasz o akwarium - jak i w jakiej ilosci zmieniasz wode, jak czyscisz filtr, czy odmulasz, czy ta sztuczna roslina nadal jest w baniaku ?
Juz kilka razy zwracalas sie z prosba o pomoc w klopotach z Twoim akwarium i pozniej milczysz, wiec nie wiem czy jest sens odpowiadac na Twoje posty jesli pozniej nie odpowiadasz.
A te wiadomosci ktore podajesz to stanowczo za malo by rozwiazac Twoje problemy
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2009, 16:27:26 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: