Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Obsada 63L nie pospolite ryby
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 63L nie pospolite ryby  (Przeczytany 1787 razy)
Lemur4
Nowy
*

« : Kwiecień 21, 2009, 23:30:04 »

Doświadczonych akwarystów proszę o poradę ,jakie ryby wybrać do 63 l. Mają to być eleganckie i nie pospolite ryby. Cena ryb nie odgrywa znaczącej roli.... Nie interesują mnie pospolite !!! Maja to być rybki eleganckie,i nie banalne>  z górnej półki Parametry wody dostosuje do podanej obsady. Jeżeli jakaś rybka kosztuje 100 zł /szt,albo więcej tez pisać... Wszystko pójdzie w koszta reprezentacyjne firmy  Cheesy

Nie oglądam TVN -u...Tańca z gwizdami,M- jak Miłość ..kołków Mroczków,Chichopków,Wojewódzkich, Majewskich Pochanków, Durczoków.....zamiast Telewizji Taniej Sensacji oglądam - wodny świat i moje aqu 112 Low Tech i 45 l LT
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 22, 2009, 00:15:14 »

W 63 litrach to nie poszalejesz, zostają Ci tylko eleganckie, ale banalne ryby.  Grin
Chyba, że chcesz zrobić 630 l?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 22, 2009, 05:52:50 »

Jesli koszty nie graja roli to moze pomyslisz o akwarium morskim, nie ma piekniejszych ryb jak morskie - wyrazne kolory, do tego duzo innych bardzo ladnych wizualnie stworzen

marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 22, 2009, 06:03:45 »

tak dokładnie - jeśli koszty nie grają roli - morskie akwarium!
będzie robiło duże wrażenie

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 22, 2009, 08:46:34 »

Tęczanka filigranowa (Inharitina Werneri), jak dla mnie bardzo elegancka.
Może jakieś miniaturowe razbory (espei?)
Może akwarium pełne danio perłowych?
Może szczupieńczyki karłowate?
Może pseudomugile jakieś?

To tyle co mi przychodzi do głowy. To ryby stadne,może coś Ci się spodoba.

Co do morskiego - w 63L to raczej nie poszalejesz z rybami morskimi (nawet nie wiem czy da się tam trzymać dwa błazenki) o raz a dwa musiałby za to być ktoś odpowiedzialny, kto będzie się tym zajmował - a to wymaga sporej wiedzy.Ale przyznaję,że takie akwaria są bardzo efektowne.
Zawsze sobie możesz zrobić japońskie natureakwarium ze szkła optiwhite, i też będzie elegancko:)
Smiley

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 22, 2009, 11:41:18 »

Obawiam się, że kolega ma mało miejsca. Jeżeli ma być elegancko, to powinien być filtr zewnętrzny i miejsce na wszystkie zabawki.
Błazenki i jakiś ukwiał itp. robią wrażenie, ale do tego jest potrzebna duża wiedza.
A może ktoś zrobi taką usługę "eleganckie akwaria do wynajęcia", firma obsługuje, a u klienta tylko stoi w biurze?  Cheesy
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 22, 2009, 12:45:45 »

Lemur4 mam nadzieje ze jak juz sie zdecydujesz to nas oswiecisz co wybrales, a moze tez zaprezentujesz w dziale "nasze akwaria" ?

Lemur4
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 22, 2009, 12:55:44 »

Bardzo dziękuje za odpowiedzi.....  Cheesy. Faktycznie przydałoby się większe aqu.... Wtedy rzeczywiście można pomyśleć by nad morskim papa

Nie oglądam TVN -u...Tańca z gwizdami,M- jak Miłość ..kołków Mroczków,Chichopków,Wojewódzkich, Majewskich Pochanków, Durczoków.....zamiast Telewizji Taniej Sensacji oglądam - wodny świat i moje aqu 112 Low Tech i 45 l LT
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: