Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysek spiżowy  (Przeczytany 2925 razy)
Gala317
Nowy
*

« : Kwiecień 20, 2009, 14:28:24 »

Mam Pytanie W Jakiej Wielkości kirysek  jest dojrzały płciowo ??
I  jest gotowy do tarła ?
Z góry dziękuje Smiley)
aqua24
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 20, 2009, 15:09:56 »

hej gala! Cheesy Dorosły kirysek spiżowy gotowy na tarło ma ok. 5, 6 cm długości.
to tyle.  Wink
Gala317
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2009, 15:15:01 »

Dziękuje za odpowiedź Smiley)
aqua24
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 22, 2009, 14:49:41 »

nie gniewaj się że skorzystam z tego wątku ale jak rozpoznać samca
od samicy?
Gala317
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 22, 2009, 15:22:35 »

Poszukaj na google Tongue
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 22, 2009, 15:53:04 »

Samiec nieco delikatniejszy i ma dłuższe promienie w płetwach piersiowych, samica większa i pełniejsza.
aqua24
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 23, 2009, 17:24:00 »

heh dzięki Cheesy
mojrzesz
Nowy
*

Jeea , och my dead

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 25, 2009, 09:09:43 »

nie gniewaj sie ze pożyczę wątek Wink ale chiałbym spytać jak zachęcić kiryski spizowe do tarła ?  Szukałem czy taki wątek juz był ale nie znalazłem Sad proszę o odpowiedź Wink i z góry dziękuję Wink

Nowy na forum  , lecz nie całkiem zielony w akwarystyce Wink
Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

Aramis śni się małym dzieciom ...

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 25, 2009, 09:25:28 »

TY specjalnie to piszesz żeby nabić posty czy co ? ty znalazłeś 0 a ja 6 stron !
znalazłem pare informacji :
  • podobno aby zachęcić kiryski do tarła należy znacznie ochłodzic wodę przez dodanie świeżej.
  • je do tarła należy obniżyć temperaturę o kilka stopni do około 22-23°C oraz karmić obficie tarlaki przed wpuszczenbiem do akwairum tarliskowego, prawdopodobnie tarło przebiega podobnie jak u kirysków malutkich czyli w grupach po 3-5 osobników z przewagą samców, ikra składana jest na szybach i elementach dekoracji,
  • Możesz podmienić wodę na zimniejszą, jeśli nie karmisz ich żywym to spróbować podać żywy pokarm. Poza tym daj im trochę czasu i zapewnij spokój.

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
mojrzesz
Nowy
*

Jeea , och my dead

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 25, 2009, 09:30:39 »

dobra dobra ..zaraz musisz sie tak denerwować ? Weź sobie jakieś tabletki na uspokojenie . Moja mama jest farmaceutką to może ci coś polecić ..haha a jeśli chodzi o kiryski to dzięki.

Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 25, 2009, 09:36:52 »

I co mnie to obchodzi że twoja jest farmaceutką , moja jest lekarzem i co łyso ci ? , a czy ty nie możesz poszukać sam ?

Prosze kliknąć na  http://change.menelgame.pl/change_please/2736071/- to sprawi że stane się bogaty w grze / proszee.
mojrzesz
Nowy
*

Jeea , och my dead

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 25, 2009, 09:40:56 »

, moja jest lekarzem i co łyso ci ?

Heh nie obchodzi mnie kim twoja jest , lekarz to taki sam zawod jak każdy inny. ma takie samo poważanie jak śmieciaż . bo lekarz leczy a gdyby nie bylo smieciarza to byś i tak umarł z powodu różnych zarazków. pozatym co ja bede sie z toba kłucił na zawody. Mi chodziło o kiryski a nie o twoją matke.

Uwazam że jakiś moderrator powinien zamknąć ten wątek Wink

Aramis
Powiedz kuli ,,NIE"
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 25, 2009, 09:52:04 »

Heh nie obchodzi mnie kim twoja jest , lekarz to taki sam zawod jak każdy inny. ma takie samo poważanie jak śmieciaż . bo lekarz leczy a gdyby nie bylo smieciarza to byś i tak umarł z powodu różnych zarazków. pozatym co ja bede sie z toba kłucił na zawody. Mi chodziło o kiryski a nie o twoją matke
Uwazam że jakiś moderrator powinien zamknąć ten wątek Wink
TY popierwsze naucz się pisać. Tam gdzie zaznaczyłem na czerwono to to są twoje błędy ortograficzne albo nie umiesz liter  Lips Sealed

mojrzesz
Nowy
*

Jeea , och my dead

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 25, 2009, 19:39:52 »

haha to popraw je bo ja tu błędów nie widze.

1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 25, 2009, 20:39:18 »

popierwsze
Smiley

Znalazłam informacje, że kiryski spiżowe są gotowe do tarła gdy są około półroczne, lub samiec powinien mierzyć ok. 4 cm a samica 5. Doprowadzić do tarła można podmieniając częściowo wodę (na chłodniejszą) oraz karmiąc żywym pokarmem-turbifex i ochotka ponoć najbardziej pobudzają do tarła. Lepiej jest hodować większą liczbę samców.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: