Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Cichy dobry napowietrzacz  (Przeczytany 11737 razy)
bortek
Nowy
*

« : Październik 28, 2004, 08:15:55 »

Cześć!

Jaki dobry, a przede wszystkim CICHY napowietrzacz byście mi polecili? Obecnie czasami używam aquaela ap100, ale to jest porażka - jest tak głośny, że tego nie da się wytrzymać.

Pozdrawiam
Bortek
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 28, 2004, 13:38:58 »

Nie ma takiego moim zdaniem. Ja kupowałem Hagena Elite 801. Miał być bardzo cichy, ale...
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 28, 2004, 15:09:42 »

Pytanie powinno dotyczyć najcichszego sposobu napowietrzania a nie samego napowietrzacza, gdyż mówisz chyba o czymś co wypuszcza bąbelki i one pękają na powierzchni. Najciszej jest gdy wylot filtra umiescisz zaraz przy pwoierzchni wody tak aby robił małe fale, nie tylko jest to cichy sposób ale i wydajniejszy od bąbelków, no i darmowy Smiley

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
bortek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2004, 09:36:56 »

Cześć!

Kamień który wypuszcza bąbelki nie robi hałasu, co najwyżej wypuszczane przez niego bąbelki powietrza miło, cicho szumią Smiley
Jednak sam napowietrzacz brzęczy straszliwie. Jest to chyba przypadłość produktów Aquaela - zarówno napowietrzacz ap100 jak i filtr wewnętrzny fan-mini, który mam w 22L akwarium, strasznie hałasują.
Słyszałem że ponoć Tetra robi w miarę ciche - czy to prawda?

Pozdrawiam
Bortek
kristi_wawa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2004, 23:32:42 »

jeśli chodzi o ciche napowietrzacze to jest taka seria firmy JBL która nazywa się PRO SILENT. Podobno jest bardzo cicha, wg. producenta poniżej 7 dB.
Są trzy moce 100, 200 i 500
Jest tylko jedna wada... cena...  zaczyna się od 100 zł w górę   Sad

You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2004, 22:56:43 »

Cichy napowietrzacz to się kłuci  Tongue

Pozdrawiam
MaTiJaSz
przechyl
Stały użytkownik

http://www.akwa-zoo.intelishop.pl/

« Odpowiedz #6 : Listopad 15, 2004, 20:05:32 »

nie ma takiego.

prowadze mala hodowle pielegnic
Brutus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 15, 2004, 22:53:23 »

Cześć,
A jaki masz filtr ? Pomyśl czy on nie wystarczy do napowietrzania?
 Generalnie każda pompka brzęczy tyle że jedne ciszej a inne głośniej. Problemem jest tu indywidualna granica tolerancji Smiley Cheesy
bortek
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 16, 2004, 08:23:30 »

Hej!

W akwa 60l mam filtr AquaClear Mini. Wystarcza on w zupełności do napowietrzania wody przy temperaturze 25 stopni. Jednak ostatnio, ze względu na walkę z pewnym paskudztwem (inny mój post na ten temat), musiałem temperaturę zwiększyć do 30 stopni. Wtedy już mój fitr za słabo napowietrza wodę i zmuszony byłem podłączyć napowietrzacz. Niestety ten co posiadam to aquael ap100, który jest strasznie głośny.

Pozdrawiam
Bortek
Brutus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 16, 2004, 18:04:12 »

Witam,
Hmm... ja jak widziałeś w podpisie też mam AquaClear mini i świetnie spełnia funkcje napowietrzacza...ale jeśli Tobie nie wystarcza to faktycznie musisz mieć jakąś pompkę.
Osobiście mam doswiadczenia tylko z serią Elitte Hagena(miałem w sumie 3 sztuki w ciagu 10 lat -2szt model 799 i jedna 801). Dobra jakość a i cena nie poraża, ale.. ja zawsze podkładałem coś miękkiego pod pompkę -konkretnie 3 stare podładki pod myszę:) jedna na drugiej co eliminowało brzęczenie pompki związane z podłożem. To naprawdę pomaga!
pozdrawiam
bortek
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Listopad 17, 2004, 09:51:33 »

Dzięki za info. Ja też jestem bardzo zadowolony z mojego filtra (aquaclear mini). Jednak przy 30 stopniach napowietrzanie było za słabe i musiałem podłączyć pompkę. Z pompką aquaela żeby ją wyciszyć kombinowałem już różne rzeczy, łącznie z podkładaniem różnych podkładek pod nią. Nieststy to nic nie pomaga.

Pozdrawiam
Bortek
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Listopad 17, 2004, 18:06:35 »

Ja mam Hagen Elite 799 i jest bardzo cichutki, tylko moc mała.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #12 : Listopad 17, 2004, 19:40:16 »

cicha kaskada... to cichy napowietrzacz...

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: