Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zestaw CO2  (Przeczytany 2239 razy)
kliszo
Nowy
*

« : Kwiecień 09, 2009, 20:10:01 »

Witam !!!
Chciałem sie poradzić, który zestaw zaproponowalibyście mi do nawożenia CO2 w akwarium 60 l.

1. NUTRAFIN CO2 SYSTEM
2. JBL BioCO2 Vario Set
3. FERPLAST CLASSIC ZESTAW CO2

Chyba, że macie inne propozycje Smiley Może ktos już używa, któregoś zestawu i podzieli się opiną Smiley

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2009, 15:09:38 wysłane przez kliszo » Zapisane
lajtowygosc
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2011, 15:16:05 »

Odświeżam dość poważnie hehe, co sądzicie o tym zestawie http://allegro.pl/zestaw-co2-professional-na-sztywno-nowa-butla-2l-i1414725327.html jest też w droższej wersji. Ja myślałem nad zakupem i dołożeniem sterownika  http://allegro.pl/elemac-sa-03-f-sterownik-akwariowy-usb-elektr-ph-i1426350037.html. Oczywiście pytanie czysto teoretyczne bo na razie  kaski brak. Jaki jest koszt nabicia butli i na ile taka butla wystarczy. Wydatek nie jest mały wiec może lepiej zasięgnę porady na forum. W pierwszej kolejności kupił bym co2 i pytanie czy mogą wyregulować samym zaworem, ręcznie ilość bąbelków.
michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2011, 01:48:11 »

Nie lepiej byłoby złożyć sobie samemu zestaw CO2? O ile ma się o tym jakieś pojęcie, ale od czego jest forum.

Butla+reduktor+dławik+elektrozawór+zaworek przeciw zwrotny+licznik bąbli+wężyk+dyfuzor+akcesoria  jeśli złapiesz odpowiednie okazje nie powinno wyjść więcej niż 150-200zł za wszystko.

michji
Cicha woda, brzegi rwie....
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2011, 01:48:44 »

Nie lepiej byłoby złożyć sobie samemu zestaw CO2? O ile ma się o tym jakieś pojęcie, ale od czego jest forum.

Butla+reduktor+dławik+elektrozawór+zaworek przeciw zwrotny+licznik bąbli+wężyk+dyfuzor+akcesoria  jeśli złapiesz odpowiednie okazje nie powinno wyjść więcej niż 150-200zł za wszystko.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: