nonak
Nowy

|
 |
« : Październik 23, 2004, 16:09:41 » |
|
Witam Od jakiegos czasu mam problemy z wężem do mojego filtra. Zapycha się itp. Czy są jakieś sprężyny czy wyciory do czyszczenia tego ? Tak zeby mozna bylo ok 2 metrowy odcinek przeczyscic ? Interesuje mnie srednica 2 cm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skaman
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2004, 20:35:55 » |
|
są, w niektórych sklepach akwarystycznych można kupić szczotki na długim drucie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 23, 2004, 20:38:14 » |
|
Polecam też różnego rodzaju sklepy typu OBI, Castorama itp. Tam też kupisz i pewnie taniej niż w większości zoologicznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2004, 00:07:48 » |
|
Czyścik do węża: szczotka (typu choinka, kaliber ciut ciut większy niż wąż, dość krótka, tak do 3cm) + sztywny pasek tworzywa (nie wiem z czego wykonany, cymes w tym że musi być w miare sztywny, żeby się dał przepychać). Po połączeniu masz świetny czyścik do rur, cbdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nonak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2004, 10:57:02 » |
|
no wlasnie ale z jakiego tworzywa ? :/ bo takie cos znalazłem gdzies w domu ale ma krótki drut...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bortek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 05, 2004, 08:41:31 » |
|
Cześć!
Ja na twoim miejscu wziąłbym dwa kawałki trochę grubszego drutu i je ze sobą splótł (skręcił) tak jak to jest w takich szczotkach typu choinka. Na jednym końcu tak splecionego drutu umieść szczotkę i sprawa załatwiona. W zależności od tego jak bardzo chcesz mieć to sztywne uzyj odpowiednio grubego drutu.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Bortek
|
|
|
|