Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 31, 2009, 10:27:38 » |
|
Postaram się o zgode rodziców na te rośliny, ale oni uważają, że z roślinami są problemy.  Jaki to problem dla rodziców? Jakich argumentów używają? A najlepiej napisz dokładnie, jak padły tamte roślinki? Co miałeś w akwarium i czy były tam rośliny? Może podpowiemy sposób dyskusji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 31, 2009, 12:37:53 » |
|
Mówią, że rośliny będą się szybko rozrastać i trzeba będzie je ciągle przycinać. Tamte rybki miałem ponad 2 lata temu, więc zbyt wiele nie pamientam. Rybki: 3 Bojowniki (1 Samiec i 2 Samice), 1 Gupik, 1 Welon, a reszty nie pamientam (były jeszcze ze trzy). Padły, bo samiec Bojownka zachorował, zaraził inne i wszystkie padły. Żywych roślin nie miałem. P.S. Nie piszcie, że bojownik zachorował, ponieważ mogłem mieć złe warunki, bo mi sprzedali chorego, ale nie wiedziałem o tym. 
|
|
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 31, 2009, 12:46:45 » |
|
Ok, to już coś wiemy. Możesz powiedzieć, że byłeś początkujący, a teraz się dobrze przygotowujesz teoretycznie. Rybki padły między innymi dlatego, że nie miałeś roślin (co będzie zgodne z prawdą). Rośliny się przycina i wiesz jak, a te wycięte można sprzedawać. Coś pokombinuj, tylko nie przesadź. Nie bądź natrętny. Lepszy jeden dobry argument, dwa, więcej to już jest manipulacja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 31, 2009, 14:16:24 » |
|
Mówią, że rośliny będą się szybko rozrastać i trzeba będzie je ciągle przycinać.
Zależy jakie kupisz. Ja mam 1 rodzaj roślinki już rok i żadnych pędów nie ,,urodziła", może ze 2 cm urosły. Ale bez roślinek to lepiej akwa nie zakładaj.
|
|
|
|
|
|
Akwa 38l: -3x platynka (parka +samczyk) -2x gupik (parka -2x kirysek spiżowy
Akwa 25l: -Roślinność
|
|
|
mati1234
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 31, 2009, 14:26:38 » |
|
Jeżeli rodzice by mi pozwolili na żywe rośliny to jedną lub dwie bym miał. Poczytaj na forum o wodzie i o roli roślin w ekosystemie. Roślinki to nie tylko ozdoba, którą można mieć prawdziwą lub sztuczną, ale ważna część ekosystemu pozwalająca zapanować nad parametrami wody,produkująca tlen , dająca rybom schronienie itp. pozdr Jeśli ich nie przekonasz to pokaż im wymagania ryb lub to forum (ps. polecam do akwa 40l 3 bojowniki) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 31, 2009, 16:54:15 » |
|
Wolę nie kupawać Bojowników, bo jak bym chciał kupić większe aqua i mieć więcej ryb to mam ograniczony wybór, gdyż Bojownik może je atakować.
|
|
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
aaa
Stały użytkownik

(^^,)
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 31, 2009, 16:57:11 » |
|
Prętniki trzyma się w haremach, ale na jeden harem to tak ze37 litrów co najmniej.
dokładniej ok. 40 .
|
|
|
|
|
|
Wróciłam! Haaa! 200l! xdd
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 01, 2009, 07:02:49 » |
|
Wolę nie kupawać Bojowników, bo jak bym chciał kupić większe aqua i mieć więcej ryb to mam ograniczony wybór, gdyż Bojownik może je atakować.
Tylko jak będziesz miał herem bojowników (tj. 2 samice+1samiec), bez innych ryb, to będzie dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 01, 2009, 14:45:25 » |
|
Ale pewnie dostanę większe aqua i bym chciał wtedy więcej ryb mieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 01, 2009, 16:02:42 » |
|
A jaki litraż będzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 01, 2009, 17:04:18 » |
|
Tego jeszcze nie wiem, bo jak już to nie w najbliższym czasie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vanplesniak
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #26 : Kwiecień 01, 2009, 19:09:51 » |
|
To jak będziesz znał to napisz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 01, 2009, 19:12:51 » |
|
Będę wiedział conajmniej za niecały miesiąc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|