Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium z serialu "M jak miłość"  (Przeczytany 3337 razy)
nati_snk
Zainteresowany
**

« : Październik 19, 2004, 19:32:25 »

Widzieliście może akwa ww. serialu :?: Nie zbyt ciekawa obsada :? . Z tego co widziałam to jest tam welonka, bocje, molinezje żaglopłetwe, a dzisiaj (przed chwilą) w odcinku 256 Łukasz dokupił 2 gurami. Z tego co czytałam forum, to chyba nie jest najlepsza obsada. Welonki to zimnolubne rybki, a reszta chyba nie. Fajny kształt akwa - naprawdę mnie zaiteresował. Cheesy Akwa jest prostokątne, ale nie ma kątów prostych, jest zaokrąglone. W życiu takiego nie widziałam. :shock: I DAJĄ TAKI ZŁY PRZYKŁAD W TV :?  :wink: I POTEM CO SIĘ DZIWIĆ, ŻE LUDZIE MAJĄ W KULACH (11,5l) PO 2 WELONKI (wiem to z autopsji :oops: ):!:

Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2004, 19:40:38 »

A ja taki mały OFF

Jak wyjustowałaś podpis pod postem? Jakoś mi nie idzie :roll:

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 19, 2004, 21:17:51 »

No i znowu się czepie tych welonko karasi. :lol: Nie wierzcie że to zimnolubne rybki bo każda nowa rasa z ryby nawet zimnolubnej już z reguły potrzebuje cieplejszej wody. Wszelkiego rodzaju welonki i inne tego typu lubią ciepłą wodę i potrzebują dośc sporo tlenu w przeciwieństwie do swoich protoplastów(karasi) a że nawet dzikie karasie lubią ciepłą wodę przekonała się na własne oczy "Harpia".
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 19, 2004, 21:35:20 »

Tak odnośnie tych różnych form welonów to znam człowieka, który zajmował się kiedyś hodowlą różnych odmian na potrzeby akwarystyki i to na sporą skalę. Otóż uświadomił mi on, że w zasadzie zdecydowana większość welonów spotykanych w akwarium to krzyżówki, których w naturze nie zobaczymy. Ich pierwotną formą są właśnie różne gatunki karasi. Dlatego potwierdzam to co pisze kolega powyżej. Wydawałoby się, że na temat "złotych rybek" wiemy wszystko, a okazuje się, że  chyba trochę je zaniedbujemy :wink:
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Październik 19, 2004, 22:09:51 »

Moja koleżanka trzymała kiedyś welonki w 28 stopniach :shock: I o dziwo rybki wyglądały na zadowolone....
Ale ja nie ryzykowałabym aż tak  :lol:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
kristi_wawa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Październik 19, 2004, 22:32:24 »

nie wiem czy oglądaliście odcinek jak zakładali to akwa...
totalny rozwój glonów... nic nie było widać... nawet 1 rybki.... tak zielono...
co do obsady to aż ręce opadają...

You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Październik 21, 2004, 13:37:16 »

No i pewnie nic złego się nie dzieje, ale głupoty gadają, ze gurami to rybki szybkie a przecież one spokój wolą od zabiegania. :twisted:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: