Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Za mała szafka?  (Przeczytany 2854 razy)
klikklak
Nowy
*

« : Październik 17, 2004, 12:09:57 »

Niedawno znalazłem kupca na swoje stare akwa, które stoi puste już od dłuższego czasu. Problem w tym, że kupiec ma szafke która jest o jakieś 1,5cm krótsza od akwarium. W związku z tym boki akwarium musiały by wisieć w "powietrzu" (szkło ma 6mm) . Czy jest to bezpieczne? Akwarium ma tylko 83l i wydaje mi się że powinno być ok, ale wolałbym usłyszeć co Wy o tym sądzicie. :?:
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Październik 17, 2004, 14:09:02 »

przecież wystarczy aby kolega położył na szafkę odpowiedniej wielkości dodatkowy blat.

gg:1384140
klikklak
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2004, 14:37:04 »

Taką ewentualność już braliśmy pod uwage. Jednak jestem ciekawy czy bez tego można się obejść czy lepiej nie ryzykować.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 17, 2004, 14:44:04 »

Słuchaj, nie można odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie. Nikt tej szafki nie widział, nikt nie wie z czego jest zrobiona. Teoretycznie wszystko powinno być w porządku, ale to tylko teoria. Niestety bez spróbowania nie dowiecie się. Pomysł Górala jest jak najbardziej wskazany.
klikklak
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 17, 2004, 14:58:27 »

OK, dzięki za szybką odpowiedz. Jerzeli chodzi o szfke to jest ona bardzo solidan i bez problemu wytrzyma ciężar akwarium problemem jednak jest brakujące półtora centymetra. Może faktycznie niezbyt jasno to wyjśniłem ale bardziej chodzi mi o to czy nie stanie się nic złego z akwarium.
Mam nadzieje, że mimo wszystko uda mi się sprzedać to akwa.
klikklak
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Październik 17, 2004, 16:19:58 »

Cytat: klikklak
OK, dzięki za szybką odpowiedz. Jerzeli chodzi o szfke to jest ona bardzo solidan i bez problemu wytrzyma ciężar akwarium, problemem jednak jest brakujące półtora centymetra. Może faktycznie niezbyt jasno to wyjśniłem ale bardziej chodzi mi o to czy nie stanie się nic złego z akwarium.
Mam nadzieje, że mimo wszystko uda mi się sprzedać to akwa.
Bea
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Październik 17, 2004, 18:58:40 »

Moje akwarium stoi na szafce weższęj o kilka centymetrów i na razie stoi... Cheesy

Pozdrawiam
112 l i:  6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski
25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Październik 17, 2004, 23:25:21 »

nic sie temu  baniakowi nie stanie

Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Październik 18, 2004, 14:05:46 »

no, a gdyby ktoś uderzył w róg akwa? :cry:

Akwa 80l
20 rybek małych