Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: witam wszystkich mam pytanie  (Przeczytany 1104 razy)
szymonk
Nowy
*

« : Marzec 08, 2009, 21:27:35 »

a wiec. jestem nowym uzytkownikiem tego forum dlatego chcial bym sie przywitac. moja przugode z akwarystyka zaczalem juz pare lat temu ale dopiero teraz chce podejsc do tematu powaznie. moj zbiornik to 125l zalozylem go nie majac pojecia o temacie, poszedlem do sklepu posluchalem kilku rad sprzeajacego ktory wybral mi pare niemygajacych rybek i tak sie zaczelo. na dzien dzisiajszy w akwarium plywa  5 neon czerwony 2 precik karlowaty 3 mieczyk 4 brzanka 3 glupik. no i moj okaz to glonojad ktory ze tak to nazwe wyciagnal sie do rozmiarow 30cm. poczytalem juz troche i zdecydowalem ze chce zalozyc akwarium biotopowe a moje pytanie brzmi jaka obsade dobrac aby glonojad czul sie swobodnie. zbiornik jaki chce zalozyc to 300l. za wszystkie odpowiedzi z gory baredzo dziekuje
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2009, 22:47:30 »

Zbrojniki występują w dorzeczach górnych i środkowych Amazonki.

Zajrzyj na forum jest temat "Biotopy", zobacz jakie wymagania cd. wody, jakie obsady są proponowane i wybierz coś dla siebie.

Pozdrawiam.

szymonk
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2009, 22:51:04 »

mnie najbardziej zalezy zeby glonojad zostal bo ten naprawde ladnie sie prezentuje, reszta rybek pewnie w tym akwa zostanie jesli sa odpowiednie. a do nowego chcial bym wpucic glonojada, czekam na propozycje jaki biotop zalozyc co zasadzic i jaka obsade zrobic, pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: