Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Mam kilka pytań w sprawie rybek związnaych z oświetleniem.
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Mam kilka pytań w sprawie rybek związnaych z oświetleniem.  (Przeczytany 3266 razy)
filipos26
Stały użytkownik

« : Marzec 05, 2009, 22:15:37 »

Moje rybki jak włączam światło to się chowją pod roślinami, pod korzeniami. A jak zgaszam światło to normalnie pływają. Dlatego mam kilka pytań:
1.Dlaczego tak jest ?
2.Jak przyzwyczajić rybki do światła ?
3.Ile ma chodzić światło ?

O odpowiedzi proszę w punktach
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2009, 22:21:41 »

ile tego światla, jaki litraż, jakie ryby i jaka gęsta roślinność?
czy tylko na początku po zapaleniu się chowają czy cały czas?

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2009, 22:39:11 »

Światła nie wiem zabardzo wiem że żarówka jarzenowa. Gęstości wody nie znam. Ryby: brznka sumatrzańska, neonek innesa, 3xgupik, 2xkirysek spichrzowy <<<25l>>>. Ryby chowają się po 10 min, gdy zostaje zapalone światło. Jedyną rybą jaką się nie chowa jest neeonek innesa.
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2009, 22:43:44 »

Marcinl http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19859.0 Nie powiem jaka jest przyczyna ale zniknęła po tym jak parę razy wyłączyłem i włączyłem filtr.. nie wiem jak to jest u ciebie
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2009, 22:53:27 »

ale ococ ci teraz chodzi ?
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2009, 23:00:42 »

O nic. Pokazuje Marcinowi jak wygląda akwarium technicznie i ogólnie. Nie chodzi o to że ni chcę ci powiedzieć tylko po prostu nie wiem ale miałem to samo. Tu gdzieś jest chyba nawet wątek 'narady wojenne' gdzie jest opisany ten problem.
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2009, 12:47:22 »

Światła nie wiem zabardzo wiem że żarówka jarzenowa. Gęstości wody nie znam. Ryby: brznka sumatrzańska, neonek innesa, 3xgupik, 2xkirysek spichrzowy <<<25l>>>. Ryby chowają się po 10 min, gdy zostaje zapalone światło. Jedyną rybą jaką się nie chowa jest neeonek innesa.

człowieku!!
żadna z tych ryb które podałeś nie nadaje się do 25l!![oprócz gupików] kto cie prosił o gęstość wody? pytanie było o gęstość roślinności, jesteś analfabetą? bo o nie potrafisz ułożyć zdania   Tongue
ryby chowają się pewnie dlatego że ty podchodzisz do akwarium w celu włączenia oświetlenia i boją się ciebie a nie światła,poczekaj z godzinę i obserwuj je z  daleka na pewno wyjdą z roślinności.
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 06, 2009, 13:39:01 »

człowieku!!
żadna z tych ryb które podałeś nie nadaje się do 25l!![oprócz gupików] kto cie prosił o gęstość wody? pytanie było o gęstość roślinności, jesteś analfabetą? bo o nie potrafisz ułożyć zdania   Tongue
ryby chowają się pewnie dlatego że ty podchodzisz do akwarium w celu włączenia oświetlenia i boją się ciebie a nie światła,poczekaj z godzinę i obserwuj je z  daleka na pewno wyjdą z roślinności.

całkowicie się zgadzam z treścią twojej wypowiedzi natomiast jej forma pozostawia dużo do życzenia. mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi i  wyciągniesz wnioski na przyszłość

Salomon77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Marzec 06, 2009, 17:14:10 »

poprawię cię:kirysek spirzowy a nie spichrzowy (mocna jestes)  Grin
Salomon77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 06, 2009, 17:15:31 »

a i powiedz jakie masz te swietlowki i kup test na ph kosztuje okolo 20 zlotych i podaj nam wyniki testu xD
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Marzec 06, 2009, 17:27:23 »

ale ja nie umieim z tym testem nic robić
eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2009, 17:44:49 »

ale ja nie umieim z tym testem nic robić
 Poprostu postępujesz wegług instrukcji. Bardzo dobre są test Zoolek , radze oprucz ph kupić tagrze test na :tww , two, No3,No2.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 17:48:24 wysłane przez eryk@ » Zapisane
Kaman3000
Gość
« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2009, 18:11:51 »

poprawię cię:kirysek spirzowy a nie spichrzowy (mocna jestes)  Grin

A ja poprawię ciebie: Kirysek SpiŻowy Roll Eyes
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2009, 20:16:49 »

a i powiedz jakie masz te swietlowki i kup test na ph kosztuje okolo 20 zlotych i podaj nam wyniki testu xD

po co mu test na ph jeżeli żadna z ryb które ma nie nadaje się do jego akwarium.
filipos26
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Marzec 06, 2009, 20:35:46 »

żAL KIRYSKI I GUPIKI CHYYYBA SIĘ NADAJĄ <<<BUAHHAHAH, ZNAWCA>>>>

Co ma oznaczać ta wypowiedź? Jeszcze jeden taki spam i wlepiam ostrzeżenie. Atria C
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2009, 00:16:32 wysłane przez Atria_C » Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: