Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « sciana napowietrzajaca - kurtyna napowietrzajaca
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: sciana napowietrzajaca - kurtyna napowietrzajaca  (Przeczytany 27445 razy)
P@tryk
Stały użytkownik

« : Luty 27, 2009, 16:29:12 »

Witam
w swoim akwarium chciał bym wmontować ścianę z takich bąbelków - mam tutaj na myśli kurtynę napowietrzająca. Powiecie Mi co mam kupić i jak to zrobić? Z góry dziękuję

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
240l - Ameryka Południowa - Nowe
Lobuzio
Amator Amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2009, 16:30:56 »

Witam. Kup pompke, wezyk, zaworek zwrotny i waz do kurtyny powietrznej ( gruby gumowy wezyk z mnostwem dziurek ) ewentualnie dlugi kamien napowietrzajacy.
Aila
:)
Zainteresowany
**

:))

« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2009, 16:35:56 »

Jesli masz zamiar zakladac (lub juz masz) akwa roslinne to taka kurtyna nie zda egzaminu, bedzie eliminowac dwutlenek wegla potrzebny roslinom do zdrowego wzrostu.
Ale jesli nie to mozna kupic taka gotowa (sa w roznych dlugosciach) podlaczasz do brzeczyka ale w miare mocnego.
Mozesz tez zrobic sam(a), w rurce robisz sporo dziurek w rzadku (ale tak by wszystkie dziurki byly tylko przy dnie), jesen koniec zakladasz do brzeczyka a drugi zamykasz jakims szczelnym korkiem. Mocujesz przy dnie przyssawkami i masz sciane bombelkow.

USMIECHNIJ SIE !!! ludzie nie sa az tacy zli
Moje akwaria : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23687.0
Zapraszam
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2009, 17:51:40 »

Akwarium mam ogólne Smiley Więc mogę sobie pozwolić na tą ścianę?
Poproszę was jeszcze o złożenie mi takiego zestawu na allegro? Możecie to zrobić dla mnie? Ja w ogóle nie mam zielonego pojęcia o tym....

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
Aila
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2009, 18:53:07 »

Jesli bedzie ogolne to niepotrzebna sciana bombelkow, wrecz szkodliwa bo z pewnoscia beda rosliny - sa konieczne do prawidlowego funkcjonowania akwa
A tu masz fajny zestawik na poczatek od sprawdzonego sprzedawcy i z gratisami http://www.allegro.pl/show_item.php?item=568233188
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 18:55:29 wysłane przez Aila » Zapisane

Zapraszam
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2009, 19:14:11 »

yhmm nie zrozumieliśmy się:) Ja akwarium już mam 54l i chce kupić kurtynę napowietrzająca żeby ją położyć przy tylniej ścianie akwarium.

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
Aila
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 27, 2009, 19:17:51 »

Jesli bedzie ogolne to niepotrzebna sciana bombelkow, wrecz szkodliwa bo z pewnoscia beda rosliny - sa konieczne do prawidlowego funkcjonowania akwa

No to odpowiedz tez juz masz ze to zbedny (a nawet szkodliwy) wydatek

Zapraszam
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 27, 2009, 19:41:07 »

Ale takie coś mi się strasznie spodobało. A ponieważ nie mam żadnego napowietrzenia w akwarium. To chce takie coś zrobić

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
Aila
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Luty 27, 2009, 19:48:05 »

Zupelnie jak rozpuszczone dziecko - ja chcemmmm, ja chcemmmmm  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Ale czy nie rozumiesz ze takie cos bedzie szkodzilo Twoim roslinom - koniecznym do prawidlowego funkcjonowania akwarium ? ? ?
Musisz sie z tym pogodzic ze nie wszystko co chcesz mozesz miec w akwarystyce !
Chyba ze zalozysz inny baniaczek w ktorym nie bedziesz musial miec roslin wcale lub niewiele np. malawi, lub czarne wody - ale uprzedzam to juz wieksze pojemniki niz 54 L
Ale jak tak koniecznie chcesz to wejdz na allegro i wpisz w wyszukiwarke kurtyna napowietrzajaca do akwarium  Wściekły
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 19:51:39 wysłane przez Aila » Zapisane

Zapraszam
schumi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Luty 27, 2009, 19:52:06 »

Moim zdaniem mozesz sobie cos takiego zamontowac do swojego baniaka i jesli Ci sie to tak podoba to przykladowo wlaczaj napowietrzanie tylko wtedy kiedy bedziesz patrzec na akwarium.Mysle ze takie krotkotrwale napowietrzanie nie powinno niczemu zaszkodzic.No chyba ze sie wpatrujesz przec caly dzien w akwa...
Aila
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Luty 27, 2009, 20:02:47 »

Dodatkowe napowietrzanie mozna wlaczyc (nie szkodzac roslinom) przy zgaszonym swietle jak juz nie pobieraja co2

Zapraszam
schumi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Luty 27, 2009, 20:07:46 »

No ale wtedy nie bedzie mogl tego ogladac po ciemku... a tylko o to chodzilo bo mu (P@tryk ) sie podoba
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Luty 27, 2009, 20:41:33 »

Dobra dzięki za rady Smiley Pomyśle jeszcze nad tym Smiley A tak poza marginesem to ja nie mam żadnego napowietrzacza w akwarium....

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
schumi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Luty 27, 2009, 20:45:43 »

Wystarczy ze masz filtr ktory porusza tafla wody...przez to takze  sie napowietrza Wink
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Luty 27, 2009, 20:51:29 »

A no taki filtr posiadam Smiley Yhmm widziałem w sklepie. Przy tylniej ścianie akwarium polożona kurtyna napowietrzająca wraz z neona ;] To zarąbiście wygląda Smiley

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: