Witam,
To mój pierwszy post na tym Forum, więc jakby co, od razu proszę o wyrozumiałość

Zdecydowałem się go napisać, ponieważ przy przeszukiwaniu podobnych wątków było tyle zdań ilu forumowiczów, a ja chcę się zapytać o konkret.
Jeszcze słowem wstępu- postanowiłem po ok 20 latach powrócić do akwarystyki. Akwarium, jak w temacie, nie będzie duże: 43 litry (50x27x32) z oświetleniem 1x15W.
Zanim poproszę Was o poradę, pragnę Wam powiedzieć, że po lekturze kilku tematów w dziale OBSADA, już wiem, że muszę się wyleczyć z molinezji, mieczyków i glonojadów

Ale w sumie, może to i dobrze?

Ok, a teraz wspomniane wyżej konkrety.
Wiem, że na tak mały zbiornik możliwości są niewielkie. Chciałbym w akwarium mieć kolorowe rybki, dlatego proszę Was o poradę dotyczącą ilości szt. ryb, przy założeniu, że biorę pod uwagę następujące gatunki (niekoniecznie wszystkie - coś może z poniższej listy "odpłynąć"):
- Neon Innesa
- Microrasbora Galaxy
- Kirysek Duplicareus
- Pseudogumil Gertrudae
Dodatkowo chciałbym w akwarium mieć kilka krewetek Crystal Red (no właśnie, ale ile?). Myślę też o Gałęzatce, ale nie wiem, czy to już nie będzie przerost formy nad treścią...

Jeżeli macie jakieś inne pomysły na kolorowe rybki do mojego akwarium, będę wdzięczny za poradę

Pozdrawiam!