Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « [Molinezje] białe plamki i dziwne zachwanie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: [Molinezje] białe plamki i dziwne zachwanie  (Przeczytany 1841 razy)
matii62
Nowy
*

« : Luty 12, 2009, 18:59:39 »

Witam. Wczoraj zauważyłem na jednym samcu molinezji dziwne białe kropki , kilka na boku i jedna na płetwie, drugi samec ma podobne objawy, tyle że jest ich mniej, obydwa samce mają taką jakby przykulony ogon, jest taki jakby lekko zwinięty , nie taki ładny jak w przypadku innych molinezji, dzisiaj trochę się rozejrzałem i narazie podniosłem temperaturę, czy to jest ospa ?? co mogę jeszcze zrobić żeby nie ponieść strat w rybkach  Huh i czy ta choroba nie zagraża innym rybkom jakie mam w akwarium, a są to jeszcze mieczyki 3 duże i 8 małych ??
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2009, 20:33:13 »

Poczytaj >>TUTAJ<<

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
matii62
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2009, 21:05:22 »

Szukałem tam i się zastanawiałem, chyba kupie jutro ichtiosan z tropicala i zaleje go tyle ile trzeba, no i utrzymam wyższą temperaturę, teraz jest 28,5 stopnia, było 26,5 czy podwyższyć jeszcze ??
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 21:07:57 wysłane przez matii62 » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: