Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « POMOCY !!!!!!! Mój glonojad !!!!!! ChYBA CHORY SZYBKO !!!!!!!!!!!!!!!
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY !!!!!!! Mój glonojad !!!!!! ChYBA CHORY SZYBKO !!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 6307 razy)
Didżi
Stały użytkownik

« : Luty 09, 2009, 19:26:39 »

Proszę o pomoc!!! Mój glonojad wygląda mi na zbrojnika leży teraz prawie ciągle tak że niczego sie nie trzyma tak jak by zdechł jednak jak stukne w szybe od akwarium to odrazy sie chwyta zamku    Co MAM ZROBIC CZY GLINOJADY TAK ROBIA HuhHuh    Dokarmiam go pokarmem dla glonojadów    Tropical green algae wafers dla wszystkich glonojadow

Akwarium 30l.
obsada:
2 molinezje
2 gupik
2 danio
3 brzanki
3 neonki

Filtr wewnetrzny od 30-50l. Model At-f301 Watt 4,0W Q.max L/H 200

Prosze o pomoc !!!! a dlugosc glonojadaok.5 cm

.
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2009, 20:26:57 »

Swoją wypowiedź podzieliłem na 2 części. Miłą i trochę mniej.
1.Odpoczywa sobie. Mój też tak robi. Nic mu się nie dzieje. Nie musi cały cczas być przyczepiony do szyby. Czy ty cały czas stoisz? Każdy glonojad to zbrojnik.

2. DO TWOJEGO AKWARIUM NIE NADAJĄ SIĘ: MOLINEZJE (MIN 112L) , ZBROJNIKI (MIN 112L) , BRZANKI (MIN 80L) , NEONKI (MIN 60L); !
POZA TYM NIE MASZ AKWARIUM, TYLLKO GARNEK GDZIE GOTUJESZ ZUPĘ RYBNĄ ( PRZERYBIENIE )
NAPISZ COŚ WIĘCEJ O ZBIORNIKU, OD JAKIEGO CZASU STOI, MASZ GRZAŁKĘ? PARAMETRY, TEMPERATURA, ROŚLINY, ŻWIR, OZDOBY, PODMIANY WODY...

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2009, 21:11:02 »

Didżi - 30 litrów to akwarium najwyżej dla bojownika albo kilku gupików. Ja raczej zdecydowałbym się tu na akwarium roślinne.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2009, 15:28:30 »

No mam taki bialy zwirek maly zamek duzo roslinek wode podmieniam raz na tydzien 1/3 a caler akwarium gdzies raz na miesiac lub troche pojniej       a co do parametrow to czy moge kupic testy w zologicznym czy w jakims innym sklepie <jakim?>i jaki koszt ??   wiem ze mam przerybione ale planuje kupic 112l. lub troche wiecej jestem poczatkujaca wiec nie wiedzialama  w zologicznym powiedzieli ze moge a i jeszcze jak pisalam obsade to zapomnialam o malej zabce   a akwarium mam 5 miesiecy

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 10, 2009, 17:25:29 »

Czy jakbym kupila jescze wiecej roslin to by sytuacja sie troche polepszyla?Huh
HuhHuh?/??////??/

.
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2009, 17:52:36 »

wody nie podmienia się całej a rośliny nic tu nie dadzą.

Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 10, 2009, 18:58:33 »

fighterman zle zrozumiales jak podmieniam wode raz na 1,5 miesiaca to podmieniam gdzies 2/3 wody a reszte myje

.
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #7 : Luty 10, 2009, 20:49:41 »

a caler akwarium gdzies raz na miesiac lub troche pojniej 

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Luty 10, 2009, 21:13:20 »

wode raz na 1,5 miesiaca to podmieniam gdzies 2/3 wody a reszte myje

Proszę pisz precyzyjnie bo ciężko Cię zrozumieć. Polecam stosowanie kropek i przecinków.
Jaką "resztę myjesz"?
To też robisz źle. Robi sie podmianki ok 15% co ok tydzień...

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Luty 10, 2009, 21:14:31 »

No o to mi chodzilo ze cale czyli podmieniam polowe lub wiecej i myje kamyki itd.

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Luty 10, 2009, 21:16:41 »

No to robie.Podmieniam 1/3 wody lub troche mniej na tydzien a raz na 1,5 miesiaca podmieniam pol wody i myje kamyki zamek itd..

.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Luty 10, 2009, 21:16:55 »

Więc nadal źle robisz. Dziękuję za wyjaśnienie i proszę to zastosowania się do rad Cheesy Wink  Wink

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Luty 10, 2009, 21:20:03 »

No to jak mam robic Huh

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #13 : Luty 10, 2009, 21:23:22 »

Tak mi powiedzieli w sklepie zoologicznym a teraz dowiaduje sie ze inaczej to bardzo bym prosila zebys mi napisala wskazowki tak samo co do obsady tez mi powiedzieli ze moze byc wiec dlatego robilam takie bledy (ale mam w planie kupic akwarium 112l. ale to dopiero za okolo 6 miesiecy i juz zwrocilam sie do dzialu obsady zeby mi doradzili)

.
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Luty 10, 2009, 21:24:53 »

No i jeszce pytanko moje ryby ciagle na okroglo zamykaja i otwieraja buzie co to oznacza HuhHuhHuh

.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: