Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « elektronika z kompaktu czy statecznik elektroniczny?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: elektronika z kompaktu czy statecznik elektroniczny?  (Przeczytany 1960 razy)
Retne
Nowy
*

« : Luty 04, 2009, 01:44:55 »

Witam
Ja jestem w trakcie przerabiania standardowej obudowy tak by były 4 jarzeniówki. Napewno założe posta z fotorelacja przeróbki tak aby żadna śrubeczka nie wystawała.
Posiadam 4 elektroniki z 3 różnych firm po zużytych żarówkach energooszczędnych: 2xOsram 21W, 1xPhilips 21W i 1xPollux 20W. Zastanawiam się czy je zastosować do moich świetlówek czy zakupić statecznik elektroniczny 4x18W?
Co WY byście zrobili?

akwa 112l
rybki: 3skalary, 5danio malabarskie, 4kiryski spiżowe, 2 zbrojniki niebieskie 1jakiś z tych co rosną duże, 1pimelodellus pictus.
rośliny: 17zwartka wysoka, 8lutea, 5vendti, amazonka, gąszcz valisinerii spiralis, bakopa, limnofilia bezszypułkow
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 04, 2009, 07:07:21 »

Ja mam 3 świetlówki t5 13 W podłączone pod elektroniki z neoluxów (nie pamiętam jaka moc). Od 5 lat wszystko chodzi bez zarzutu. Poszperaj po forum, a zobaczysz jakie mnóstwo ludzi używa takiego rozwiązania.

Tańczący z rybkami
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: