Przepraszam bardzo, że cały czas nie siedze przy komputerze i nieczekam na wiadomość (odpowiedź do serwisek35). Niestety, ale nie moge 24 ma dobe siedzieć przy nim:) A to że czlowiek jest wylogowany nie znaczy, że nie śledzi forum przez cały czas

I nie spodziewałam się aż tak szybkiej odpowiedzi na pytanie. Jak zadałam pytanie to mnie interesuje bardzo odpowiedź, bo zależy mi na moich rybkach bardzo, gdyż mam je już dłuższy czas i był to prezent.
Wogóle to przepraszam za błąd w moim pierwszym wątku, ale napisałam, że akwarium ma 20 litrów, a ono jest koło 30(z kawałkiem, robione było na zamówienie, 20 miało moje stare akwarium, które się stukło). Wiem i tak to nic nie zmieni, że jest większe. A Rybki sa bardzo ruchliwe i wyglądają bardzo ładnie i zdrowo. Nie mają rzadnych książkowych objawów choroby itp. Zdawałam sobie sprawe, że zostane skrytykowana za małe akwarium, jednak nie moge sobie pozwolić na większe, a do rybek jestem bardzo przywiązana zwłaszcza, że to był prezent. Dostałam Welonki dlatego właśnie, że sa to ryby, które są bardzo tolerancyjne na różne klimaty i podobno łatwe w hodowli (jak narazie nie miałam problemów rzadnych).
Welonki podobno można trzymać w kuli, przez łatwość w hodowli, jednak nie zgodziłabym sie na takie rozwiązanie, bo sadystką nie jestem, a ryby w kuli tracą orientacje itd. Dlatego wydawało mi się, że to co mam wystarczy, zwłaszcza, że sa to 2 małe rybki. I Fora różne czytałam, ale poprostu większe na chwile obecną w moim domu sie nie zmieści.
A jakie rybki ogólnie można trzymać w takim akwarium?? bo przeglądając kilka wątków wygląda na to, że praktycznie rzadne...