Pawel
Nowy

|
 |
« : Wrzesień 11, 2004, 16:51:24 » |
|
Witam dziś byłem w sklepie zoologicznym i powiedziano mi że filtry kaskadowe strasznie hałasują. Jaka jest prawda? jak jest z filtrami aquael FZN-1 lub innych firm. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 11, 2004, 18:07:25 » |
|
Jest to raczej głupotą !!! Umojego brata który ma filtr kaskadowy typ starszy 200 wogóle nie hałasuje, nawet jak sie spi to niesłychac jak chodzi ! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Pawel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2004, 18:12:48 » |
|
no własnie tez tak mi sie zdaje. chyba że chciała mi wcisnąć wewnętrzny bo tylko takie miała i jeden tańszy kaskadowy.  dzięki za pomoc:) prosze o następne opinie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 11, 2004, 20:58:45 » |
|
Mogą jedynie hałasować jak jest niski poziom wody i wtedy trochę chlupią jak woda spada z pewnej wysokości. Ale przecież z reguły woda jest prawie do pełna.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2004, 11:41:41 » |
|
kolejny kit sklepikarza nastawionego wyłącznie na zysk... hałasująca kaskada... buhahahahahahahaha
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
bortek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 13, 2004, 08:19:36 » |
|
Hałasująca kaskada - bardzo zabawne:) Mam u siebie w 60l aquaclear mini hagena i w ogóle go nie słychać - nawet w nocy. Za to strasznie hałasuje filtr wewnętrzny aquael fan mini który mam w 20l.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Bortek
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2004, 09:22:40 » |
|
U mnie trochę słychać kaskadę, ale to większy AquaClear 3. Na szczęście nie śpię w tym samym pokoju. Z kolei wewn FAN-2 to błoga cisza
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
Pawel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 13, 2004, 14:48:52 » |
|
Gp ale w jakim sensie hałasuje- strumień wody czy silnik??
POZDR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 14, 2004, 06:58:18 » |
|
Gp ale w jakim sensie hałasuje- strumień wody czy silnik?? Bardziej woda, ale silnik również słychać. Pewnie jakiś trefny, bo nikt nie narzeka. Szkoda mi próbować i wymieniać. Jak długo wytrzymuje taki silniczek?
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 14, 2004, 07:32:32 » |
|
Mogą jedynie hałasować jak jest niski poziom wody i wtedy trochę chlupią jak woda spada z pewnej wysokości.
Tylko i wylacznie. Mam kaskade w tarliskowym i jeszcze wewnetrzny i zadnego nie slychac.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
Pawel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 14, 2004, 21:06:52 » |
|
czyli mówicie że moge bez problemu i wahania kupić aquael FZN-1??
Dziekuję za pomoc
Pzodrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bortek
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 17, 2004, 11:24:59 » |
|
Ja na Twoim miejscu, jeżeli mógłbym wydać trochę więcej pięniędzy, kupiłbym Hagena Aqua Clear Mini (zapłaciłem za niego 63 pln w sklepie) lub Hagena Aqua Clear 150.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Bortek
|
|
|
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 24, 2005, 15:56:03 » |
|
a do akwa 80 l filtr hagena aqua clear mini (maks. 75l) można wrzucić? mam dosyć liczną obsadę i wydaje mi się, że kupowanie filtra na styk nie jest dobrym pomysłem... planuję jednak zakup aquaela fzn1 - ma osobne koszyki na wkłady filtracyjne i spory zaspas przerobowy ok. 500l na godzine...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 24, 2005, 21:51:39 » |
|
witam ponownie. od razu się przyznam, że zamiast AquaCleara Mini wybrałem FZN1 z aquaela. pewnie wielu powie, że to bląd ale już za poźno na porady. teraz chciałem zapytać jak ułożyć te nieszczęsne wkłady filtracyjne... wiem, że wiele już było dyskusji na ten temat jednak żadnej konkretnej na temat FZN1. są tam dwa koszyczki na wkłady filtracyjne jednak są one umieszczone jeden koło drugiego - to jest mój problem. w obu koszyczkach oryginalnie jest gąbka - bardzo drobna i nieźle filtrująca jednak zależy mi przecież również na filtracji biologicznej. dlatego zamiast jednej gąbki umieściłem w koszyczku drobny keramzyt. jednak aby wszystko działało jak trzeba na dno obu koszyczków trzeba by wrzucić połówki tych oryginalnych gąbek a dopiero na to ten keramzyt! tylko, że wtedy aby wyczyścić gąbki znowu trzeba opróżniać koszyczki z wkładu biologicznego a to nie jest zbyt wygodne... napiszcie coś na ten temat... wiem, że mogę na rurkę zaciągającą wode założyć gąbkę jednak psuje to efekt w akwarium... mogę też używać dwóch filtrów - FAN1 (używany dotychczas) jako mechaniczny - czyszczony co tydzień a FZN1 jako biologiczny - czyszczony raz na pół roku  jak wy byście zrobili?? pomocy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Puma
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 24, 2005, 21:52:08 » |
|
kolejny kit sklepikarza nastawionego wyłącznie na zysk... hałasująca kaskada... buhahahahahahahaha czlowieku jaki zysk !! jak mu mowi ze halasuje to go przeciez nie przekonuje do kupienia tej kaskady .... boshee :x
|
|
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
|