Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: tetra 700 czy jbl e900???????  (Przeczytany 8280 razy)
grooha
Nowy
*

« : Styczeń 12, 2009, 19:57:28 »

jutro chciałbym kupić filtr, ale nie mogę się zdecydować, który będzie lepszy do 120x40x50 profil- podobno 216L.
Krzyster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2009, 00:59:09 »

zdecydowanie jbl e900

tetra się sypie jak choinka po trzech królach
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2009, 11:43:20 »

tetra się sypie jak choinka po trzech królach

Ciekawe porównanie tylko skąd takie informacje? Zarżnąłeś, ze tak kolokwialnie spytam Tetrę czy piszesz bo tak ktoś Ci powiedział?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Krzyster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2009, 13:47:51 »

to moje osobiste przemyślenia, oparte na praktyce i doświadczeniu w sprzedaży owych filtrów. Nie mówię że wszystkie tetry to bubel, ale sporo egzemplarzy nie wytrzymuje roku bez reklamacji, najczęściej, kończy się to zalaniem mieszkania. zadowolona?
grooha
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2009, 19:21:58 »

chyba się jeszcze wstrzymam z kupnem, ale opinii będzie chyba tylu co użytkowników Sad. Z jbl-ami jest podobno problem z serwisem czy się mylę?Huh?  Jakiej innej marki mogę użyć??  Macie może jakieś linki gdzie mogę znaleźć testy tych filtrów?? pozdrawiam
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 13, 2009, 19:55:29 »

Polkecam Jbl-a,sam jestem jego posiadaczem od prawie roku(poprzedniej wersji).Sypnął mi się wirnik na początku,ale po wymianie(niebyło problemu) chyla bezawaryjnie już prawie rok Cheesy i naprawde go niesłychać.

grooha
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 13, 2009, 20:02:41 »

dzieki za odp.  pocxzekam jeszcze do jutra Smiley
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2009, 09:52:23 »

zadowolona?

Nie bardzo. Sama jestem posiadaczką kilku różnych kubełków, m.in. od kilku lat mam Tetrę i uważam go za jeden z lepszych filtrów. Poza tym raczej nie słyszy się często o zalewaniu mieszkania przy prawidłowym użytkowaniu tego filtra. Nawet od sprzedawców. czy Możesz dokładnie opisać to najczęstsze fabryczne uszkodzenie, które doprowadza do ruiny mieszkania? Chętnie się dowiem na co mam uważać.

Pozdrawiam,
Emi

grooha
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2009, 17:40:58 »

już nie ma co myśleć, postawiłem na jbl e900. Zobaczymy jak się spisze Roll Eyes pozdrawiam
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2009, 18:57:13 »

u mnie też e900 chodzi od kwietnia. tzn myslę, że chodzi bo go nie słyszę. a tak na poważnie. cicho i na razie bezawaryjnie, łatwa obsługa. pamietam bo właśnie kilka dni temu pierwszy raz wklady czyściłem. dla mnie cacko jak na razie.

z tetrą nie porównuję bo jej nie mialem

Krzyster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Styczeń 15, 2009, 00:03:45 »

nie chcę ciągnąć dalej tego tematu, stwierdzam tylko fakt że często (pojęcie względne oczywiście) dochodzi do reklamacji owego sprzętu.
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #11 : Styczeń 15, 2009, 02:02:14 »

radzę przeczytać opinię na temat owego JBL e900, mnie osobiście trochę zniechęciła do tego modelu:
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?t=13113

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Styczeń 15, 2009, 08:41:05 »

czytałem kiedys ta opinie na innym forum.

powiem tak. mój baniak jest prowadzony bez żadnej ingerencji od ponad 8 miesięcy - tzn nie usuwam roślin które rozkladają się po obumarciu, nie odmulam dna. filtr czyściłem poraz pierwszy od startu jakis czas temu. woda w nim była dośc solidnie zamulona - ale to jest akurat standard - natomiast żadnych czastek o wiekszych gabarytach nie znalazłem w środku. także w zadne dodatkowe uszczelnianie się nie bawilem bo nie było potrzeby. natomiast warto na to zwrócic uwagę. wszelkie tego typu uwagi są zawsze cenne.

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Styczeń 15, 2009, 11:54:01 »

nie chcę ciągnąć dalej tego tematu, stwierdzam tylko fakt że często (pojęcie względne oczywiście) dochodzi do reklamacji owego sprzętu.

Taaa, uwielbiam takie odpowiedzi. Żadnych konkretów ale się psują i już...  Undecided

Pozdrawiam,
Emi

Trocek
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Styczeń 15, 2009, 12:48:16 »

Emi. Jeśli chodzi o filtry kubełkowe Tetry to najczęściej sa to przecieki przy uszczelce (to częsciowo jest spowodowane nieumiejętną konserwacją uszczelki przez uzytkowników). czasami też łamały się plastikowe elementy przy zaworach. Natomiast nie przypominam sobie innych usterek.... To jest opinia na podstawie moich obserwacji przez 4 lata pracy w handlu m. in tymi filtami.

265l. Amazonka we wczesnym etapie planowania...
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: