Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pielęgniczki Ramireza a Krewetki Red Cherry?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielęgniczki Ramireza a Krewetki Red Cherry?  (Przeczytany 11195 razy)
Argone
Nowy
*

« : Grudzień 20, 2008, 23:01:04 »

Witam!
Mam zamiar założyć akwarium 60l z samymi Ramirezami ale mam problem z rybami które by mi wysprzątały co nie co :
1. Słyszałem że glonojady zjadają ikrę tych ryb.
2. Jeśli to prawda zastanawiałem się nad krewetkami Red Cherry.
3. Czy jak zapewnię dużą ilość kryjówek to Ramirezy będą atakować krewetki(chodzi mi o okres tarła)?
4. Do akwarium z krewetkami mogę dodać różne liście lub inne takie dodatki?
5. Red Cherry podobno jest smakoszką bananów i czy jak podam ten owoc do akwarium to ramirezom nic nie będzie?
6. Jeśli punkt 1 by był fałszywym przypuszczeniem to co bardziej by się nadawało?
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 20, 2008, 23:11:53 »

Ramirezy będą odganiały wszystkich lokatorów od ikry. U mine ramirezy atakują krewetki.

250L słodkie
540L + 112L morskie
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2008, 09:23:31 »

u mnie ramirezy nie przejawiają absolutnie żadnego zainteresowania krewetkami[ale ja mam w akarium puszcze więc jak krewetka czuje się zagrożona to zawsze może się schować]
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 08, 2009, 12:13:36 »

moje krewecie żyją razem z ramirezkami i nic sobie nie robią. Jedyne co to RC boją się i gdy rybka podpłynie gdzieś blisko to chowają się.

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 08, 2009, 12:26:41 »

Akurat ty takich rad nie powinienneś udzialać, bo trzymanie ramirezek w 30l jest poniżej krytyki !  Wściekły

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2009, 14:57:25 »

5. Red Cherry podobno jest smakoszką bananów i czy jak podam ten owoc do akwarium to ramirezom nic nie będzie?

co to za głupie pytanie? a co może się stać ramirezą? przecież to tylko owoc  Roll Eyes
deexer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 08, 2009, 15:26:45 »

Witam!
Mam zamiar założyć akwarium 60l z samymi Ramirezami ale mam problem z rybami które by mi wysprzątały co nie co :

Nie ma czegoś takiego jak ryba sprzątaczka... jeżeli będziesz miał stabilne warunki nie będziesz miał problemów i podmiany wody wystarczą aby wszystko było ok. Jeżeli natomiast czegoś będzie w nadmiarze, to choćbyś trzymał tysiąc otosków/glonojadów/krewetek będziesz miał glony... nie nastawiałbym się na sprzątanie przez ryby, bo będziesz tylko zawiedzony. Jeżeli jednak już na szukasz współlokatorów dla ramirezek to polecam otoski - po pierwsze faktycznie i namiętnie jedzą glony, po drugie są małe, a po trzecie to bardzo ładne i ciekawe ryby.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: