marcinn
Zainteresowany

|
 |
« : Sierpień 21, 2004, 07:37:10 » |
|
Jak można zrobić tani Flltr tz. nie przekraczający kwoty 10 zł... Ktoś ma jakieś pomysły ?
|
|
|
|
|
|
Majster sztyk
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 21, 2004, 12:33:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 22, 2004, 07:36:50 » |
|
mi chodzi o to żeby ten filtr >zbudowany przezemnie< Miał wartość 10 zł a nie żebym płacił 10 zł za przesylkę
|
|
|
|
|
|
Majster sztyk
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 22, 2004, 11:17:16 » |
|
To kup sobie gąbkę i kawałek plastikowej lub szklanej rury. Do tego podłączasz brzęczyk i po krzyku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neo_ns
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 22, 2004, 03:08:00 » |
|
nie bardzo jest to mozliwe chyba ze zamiezasz filtrowac wode papierem toaletowym bo nawet i gabki wyjkda zadrogo a domyslam sie iz chodzi ci o filter zewnetrzny
|
|
|
|
|
|
112L 80x35x40 SUMP 39L AT-306 2000l/h h=200cm Woda:pH - 6,5 GH-8 KH-4 CO2-35 NO3-15 Ryby:3Bojowniki(on+2ona) 10xGupik Rośliny:Cabomby, Anubias, Rogatek sztywny, Moczarki, Limnofila wodna, Lileopsis nowozelandzki, Bakopa karolińska, Ludwigia płożąca
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 22, 2004, 17:41:31 » |
|
Jak to niemożliwe ? Sam taki zrobiłem i działa w kwarantanniku. Chodzi jak najbardziej o filtr wewnętrzny. Oczywiście, to nie ta wydajność, ale w małych zbiorniczkach wystarcza. Koszt - gąbka 6 zł, rurka szklana 3 złote i kawałek wężyka za grosze. I masz filtr poniżej 10 zł. Szklaną rurkę można również zastąpić plastikową.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emem18
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 22, 2004, 20:09:09 » |
|
wszystko ok tylko brseczek jeszcze kosztuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 22, 2004, 20:23:19 » |
|
Brzęczek trzeba mieć i tak swoją drogą. Przecież nikt nie powiedział, że ma być jeden do każdego zastosowania osobno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kristi_wawa
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 22, 2004, 22:55:11 » |
|
nie wiem dokładnie o co wam chodzi... po co robić filtr wewnętrzny do 10 zł. jak można taki kupić spytajce w sklepie zoologicznym ja taki kupiłam (typ Maxi) za 6 zł chyba bo był mi potrzebny do kotnika, tak to wygląda... oczywiście działa po podłączeniu do brzęczyka... http://www.um-um.pl/product_info.php?cPath=22_50_53_264&products_id=645a skoro już musicie do sklepu iść po gąbkę i całą resztę... to zastanówcie sie czy rzeczywiście opłaca się zrobić filtr samemu... czasami lepiej spożytkować to 4 dodatkowe złote na piwo :wink:
|
|
|
|
|
|
You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 22, 2004, 23:33:41 » |
|
Ale zawsze masz jakąś satysfakcję, że zrobiłaś coś sama  Wiem, że można kupić taki filterek, ale miałem ochotę go zrobić, a 6 czy 10 zł to niewielka różnica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 23, 2004, 17:08:49 » |
|
ja robiłem taki filtr juz parę razy  ważne by bombelki napowietrzacza , zasysały wode przez gąbkę tj muszą być podłączone za gąbką jednocześnie powinien pozostać fragment rurki za żeby ssanie było lepsze . jak będzie za krutki to woda sie wlewać będzie górą a nie przez gąbkę ... niby takie banalne ale wiele sklepowych rozwiązań tego nie przewiduje. Filtry takie budowałe zasze ze "śmieci" np fragment starej deszczownicy , rurka do sciągania wina , kawałek gąbki (byle by nie od detergentów) - wychodziło za free licząc że miałem napowietrzacz. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|